Milyen szakra és milyen főiskolára jelentkeznétek ha közgazdászként szeretnétek végezni?
A gazdmen pont nem egy erős szak, lassan minden második közgazdász ezen végez, viszont ha ez áll a leginkább közel ahhoz ami érdekel akkor végezd el ezt. Fizu úgyse csak a szaktól függ, hanem mit tudsz mellette felmutatni még (egyetem alatt pl. TDK, szakkoli, minél jobb gyakornoki pozi, angol mellé második idegen nyelv ismerete, Erasmus vagy hasonló részidős külföldi képzés).
Erős szaknak inkább az alkalmazott közgazdaságtan vagy a GPME-t mondanám, ezekkel azért könnyebb is elhelyezkedni, viszont kevésbé mennek rá a vállalati, menedzsment témákra, plusz elég erős matek alapok kellenek.
Sima matek alapszak és utána biztosítási és pénzügymatematika mesterszak.
Vagy Gazdaság- és Pénzügymatematikai Elemző (GPME) szak.
Vagy alk. közgazdaság szak és mellette SCM képzés.
Kb ezeket nevezem én közgazdásznak.
(Papíron én is közgazdász vagyok, marketing szakon végeztem, szeretem is ezt a szakot nagyon, de érted. Na.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!