Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen szakra és milyen...

Milyen szakra és milyen főiskolára jelentkeznétek ha közgazdászként szeretnétek végezni?

Figyelt kérdés
5 évig jártam technikumba gazdálkodás és menedzsmentre, úgyhogy szeretném tovább vinni. Nagyon erős tanáraim vannak úgyhogy az alapok nagyon jól meg vannak, viszont bizonytalan vagyok. Valami erős szakot szeretnék, ami azért a fizetesben is megmutatkozik. A számviteli dolgokat utalom, de nagyon érdekel a vállalat felépítése, iranyítása stb... eddig a gazdálkodás és menedzsment szakot néztem a felső oktatásban is, de elbizonytalanodtam, ti mit ajánlanátok? Mindenképpen valami nagy városi egyetemet szeretnék, legjobb lenne Budapest, de a lényeg, hogy ne Baranyában legyen.

szept. 3. 20:39
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A gazdmen pont nem egy erős szak, lassan minden második közgazdász ezen végez, viszont ha ez áll a leginkább közel ahhoz ami érdekel akkor végezd el ezt. Fizu úgyse csak a szaktól függ, hanem mit tudsz mellette felmutatni még (egyetem alatt pl. TDK, szakkoli, minél jobb gyakornoki pozi, angol mellé második idegen nyelv ismerete, Erasmus vagy hasonló részidős külföldi képzés).

Erős szaknak inkább az alkalmazott közgazdaságtan vagy a GPME-t mondanám, ezekkel azért könnyebb is elhelyezkedni, viszont kevésbé mennek rá a vállalati, menedzsment témákra, plusz elég erős matek alapok kellenek.

szept. 3. 22:46
 2/2 anonim ***** válasza:
53%

Sima matek alapszak és utána biztosítási és pénzügymatematika mesterszak.

Vagy Gazdaság- és Pénzügymatematikai Elemző (GPME) szak.

Vagy alk. közgazdaság szak és mellette SCM képzés.

Kb ezeket nevezem én közgazdásznak.

(Papíron én is közgazdász vagyok, marketing szakon végeztem, szeretem is ezt a szakot nagyon, de érted. Na.)

szept. 3. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!