Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Más országok iskoláiban...

Más országok iskoláiban hogyan zajlik a telefonok leadása a nap elején és visszaadása a tanítás végén?

Figyelt kérdés

aug. 30. 20:43
1 2
 1/16 anonim válasza:
58%
Be adják a tanárnak a tanár meg el rakja tanítás végén vissza adja
aug. 30. 20:44
 2/16 A kérdező kommentje:
De hol őrzik nap közben? Az MP3-lejátszókat is le kell adni? Stb., stb.
aug. 30. 20:46
 3/16 anonim ***** válasza:
32%

"Be adják a tanárnak a tanár meg el rakja tanítás végén vissza adja"

Marhaság.

aug. 30. 21:55
 4/16 A kérdező kommentje:
Miért marhaság? Nem úgy megy más országokban? Akkor hogyan?
aug. 30. 22:04
 5/16 anonim ***** válasza:
91%

Én sok, idehaza nem vetített ázsiai filmet nézek. Ott a diák berakja a tanár érkezésekor egy ládikába, kikapcsolva/repülősen, majd óra végén, kiment kiveszi. Közben végig a tanár asztalán van a ládika.

De láttam olyat is, ahol az osztály ajtaján kívül, a folyosón volt egy ... konkrétan páncélszekrényke, a falon, kamera alatt. A tanár nyitotta, ahogy mentek a terembe betették, majd a tanár zárta. Óra végén tanár ki, nyit, é kiveszik.

Ez volt egy Youtuber lánynál is, aki amerikai, de tud japánul, és ott élnek, és ő is egy sima, japán gimibe jár.

És mielőtt okoskodna valami majom, nem sci-fi filmek, sima, mai élet.

aug. 30. 22:14
 6/16 anonim ***** válasza:
86%

Nyilván ezt helyileg szabályozzák, leginkább iskolán belül.

Mert a szabály az, hogy nem viheted be, és ennyi. Nyilván ki kell találni valamilyen szabályt arra, mi van akkor, ha valakinek ez kihívást jelent, bár nem emlékszem, hogy sokan aggódtak volna annak idején, a tanár hová teszi a diák kedvenc rugós kését, vagy doboz cigijét.

Meg nincs is erre általánis válasz, hiszen rengeteg helyen szabályozva van ez:

[link]

[link]

[link]

[link]

aug. 30. 22:18
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is ázsiai sorozatban láttam, minden osztályban van egy kinevezett osztályelnök a diákok közül, ő szedi be a telefonokat egy ládába, ő mondja, hogy osztály vigyázz, köszönünk...
aug. 31. 02:01
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Németországban élünk.

Eddig itt nem szedték be, csak annyi volt a szabály, hogy némítva legyen és a táskába eltéve. Mivel ezt az egyszerű szabályt az épp lázadó kamaszoknak nem sikerült betartani, tavaly pedig kigyulladt egy mobil a tanítási óra alatt (azt nem tudom, hogy mitől, szerencsére az én gyerekem pont nem volt aznap), így új szabályok léptek életbe. Kiteszik a tanár asztalára, lenémítva.

Arra volt már példa, hogy egy diák mobilja többször rezgett, a tanár látta, hogy a szülei hívják, így óra alatt megengedte, hogy a folyosón telefonáljon. Így szerintem az is elmondható, hogy vészhelyzetben el lehet érni a gyerekeket.

Óra végén meg mindenki elveszi a mobilját az asztalról.

aug. 31. 05:42
 9/16 A kérdező kommentje:
aug. 31. 06:23
 10/16 anonim ***** válasza:
25%
Én nem adnám oda. Egyszerűen azt mondanám hogy nem hoztam telefont az iskolába. Tegyetek így tömegesen, beszéljétek meg, hogy ezt fogjátok mondani. Ha begondoltok, a személyes kapcsolattartáshoz való jogotokat sérti a telefon elkobzása. Minél több állami iskolában cselekedtek így, annál kevésbé fogják elvenni és ha látja a kormány hogy nem adja oda senki, lehet megszünteti a rendeletét.
aug. 31. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!