Más országok iskoláiban hogyan zajlik a telefonok leadása a nap elején és visszaadása a tanítás végén?
"Be adják a tanárnak a tanár meg el rakja tanítás végén vissza adja"
Marhaság.
Én sok, idehaza nem vetített ázsiai filmet nézek. Ott a diák berakja a tanár érkezésekor egy ládikába, kikapcsolva/repülősen, majd óra végén, kiment kiveszi. Közben végig a tanár asztalán van a ládika.
De láttam olyat is, ahol az osztály ajtaján kívül, a folyosón volt egy ... konkrétan páncélszekrényke, a falon, kamera alatt. A tanár nyitotta, ahogy mentek a terembe betették, majd a tanár zárta. Óra végén tanár ki, nyit, é kiveszik.
Ez volt egy Youtuber lánynál is, aki amerikai, de tud japánul, és ott élnek, és ő is egy sima, japán gimibe jár.
És mielőtt okoskodna valami majom, nem sci-fi filmek, sima, mai élet.
Nyilván ezt helyileg szabályozzák, leginkább iskolán belül.
Mert a szabály az, hogy nem viheted be, és ennyi. Nyilván ki kell találni valamilyen szabályt arra, mi van akkor, ha valakinek ez kihívást jelent, bár nem emlékszem, hogy sokan aggódtak volna annak idején, a tanár hová teszi a diák kedvenc rugós kését, vagy doboz cigijét.
Meg nincs is erre általánis válasz, hiszen rengeteg helyen szabályozva van ez:
Németországban élünk.
Eddig itt nem szedték be, csak annyi volt a szabály, hogy némítva legyen és a táskába eltéve. Mivel ezt az egyszerű szabályt az épp lázadó kamaszoknak nem sikerült betartani, tavaly pedig kigyulladt egy mobil a tanítási óra alatt (azt nem tudom, hogy mitől, szerencsére az én gyerekem pont nem volt aznap), így új szabályok léptek életbe. Kiteszik a tanár asztalára, lenémítva.
Arra volt már példa, hogy egy diák mobilja többször rezgett, a tanár látta, hogy a szülei hívják, így óra alatt megengedte, hogy a folyosón telefonáljon. Így szerintem az is elmondható, hogy vészhelyzetben el lehet érni a gyerekeket.
Óra végén meg mindenki elveszi a mobilját az asztalról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!