Nem engednek ki az iskolából?
Figyelt kérdés
19 éves vagyok, most technikumi éven leszek (13.), már tavaly is csomó probléma volt ebből, már akkor elmúltam 18, és esetleg elmaradtak óráink, a portás fizikailag megakadályozta, hogy elhagyjam az iskola területét (bezárja az ajtót, és csak gombnyomásra nyílik). Nos ha 18 elmúltam, akkor saját felelősségemre - akár van órám akár nincs - elhagyhatnám az épületet, nem? Tegyük félre azt, hogy olyan következményei vannak, hogy kirúgnak stb, a kérdésem így erre irányul, hogy 18 év fölött nem akadályozhatnak meg abban fizikálisan sem, hogy én elhagyjam az iskola területét, mert max 18 év alatt vállal felelősséget értem a tanár iskolán kívül is.aug. 29. 12:06
1/5 anonim válasza:
Ez nem a koromtól, hanem a házirendtől függ, mert felelősséget attól még az intézmény vállal érted. Ez olyan mint egy munkahely, aminek a megfelelő biztonsági felszereléseket biztosítani kell ahhoz, hogy mondjuk valaki gépeket kezeljen. De ezt le szokták írni a házirendben is, hogy a tanulók az utolsó órát követendő / külön engedéllyel hagyhatják el az épületet. A kor nem számít. Tehát a kor nem számít, hiába hiszed magad még felnőttnek azt azért jó, ha tudod, hogy nekünk is be kell tartani a munkahelyi szabályokat.
2/5 anonim válasza:
És ez sem igaz, hogy nem felel érted, addig felel, amíg odajász.
3/5 anonim válasza:
Azért én utána néznék mi számít pontosan a személyi szabadság korlátozásának, mert nekem laikusként annak tűnik. Nem menekülő tolvaj vagy!
4/5 SZTANN válasza:
Egy iskolában HÁZIREND van, az mindenkire vonatkozik (nem csak a nagykorúakra). Magától értetődik, hogy nem lehet ki-be járkálni, mert akkor pl. a fiatalkorú is kimenne (akiért az iskola szigorúbban felelős), idegen is bejöhetne (pl. egy bűnöző) ...
5/5 SZTANN válasza:
4. vagyok. MÉG: igenis megakadályozhatnak, akár felnőttet is, hiszen amikor oda beiratkoztál, ELFOGADTAD a belső szabályokat. (Elvileg ismered a házirendet, stb.) Márpedig ezzel alávetetted magad ezeknek a szabályoknak. Munkahelyen sem mászkálhatnak munkaidőben ide-oda, pl. beléptető kártya van (leellenőrizhető).
Azért annyira ne misztifikáljuk már azt a személyes autonómiát! Bárhová tartozol, annak a szabályait elvállaltad, és kötelességed betartani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!