Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem engednek ki az iskolából?

Nem engednek ki az iskolából?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, most technikumi éven leszek (13.), már tavaly is csomó probléma volt ebből, már akkor elmúltam 18, és esetleg elmaradtak óráink, a portás fizikailag megakadályozta, hogy elhagyjam az iskola területét (bezárja az ajtót, és csak gombnyomásra nyílik). Nos ha 18 elmúltam, akkor saját felelősségemre - akár van órám akár nincs - elhagyhatnám az épületet, nem? Tegyük félre azt, hogy olyan következményei vannak, hogy kirúgnak stb, a kérdésem így erre irányul, hogy 18 év fölött nem akadályozhatnak meg abban fizikálisan sem, hogy én elhagyjam az iskola területét, mert max 18 év alatt vállal felelősséget értem a tanár iskolán kívül is.

aug. 29. 12:06
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Ez nem a koromtól, hanem a házirendtől függ, mert felelősséget attól még az intézmény vállal érted. Ez olyan mint egy munkahely, aminek a megfelelő biztonsági felszereléseket biztosítani kell ahhoz, hogy mondjuk valaki gépeket kezeljen. De ezt le szokták írni a házirendben is, hogy a tanulók az utolsó órát követendő / külön engedéllyel hagyhatják el az épületet. A kor nem számít. Tehát a kor nem számít, hiába hiszed magad még felnőttnek azt azért jó, ha tudod, hogy nekünk is be kell tartani a munkahelyi szabályokat.
aug. 29. 12:28
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
És ez sem igaz, hogy nem felel érted, addig felel, amíg odajász.
aug. 29. 12:30
 3/5 anonim ***** válasza:
44%
Azért én utána néznék mi számít pontosan a személyi szabadság korlátozásának, mert nekem laikusként annak tűnik. Nem menekülő tolvaj vagy!
aug. 29. 12:35
 4/5 SZTANN ***** válasza:
55%
Egy iskolában HÁZIREND van, az mindenkire vonatkozik (nem csak a nagykorúakra). Magától értetődik, hogy nem lehet ki-be járkálni, mert akkor pl. a fiatalkorú is kimenne (akiért az iskola szigorúbban felelős), idegen is bejöhetne (pl. egy bűnöző) ...
aug. 30. 08:10
 5/5 SZTANN ***** válasza:
55%

4. vagyok. MÉG: igenis megakadályozhatnak, akár felnőttet is, hiszen amikor oda beiratkoztál, ELFOGADTAD a belső szabályokat. (Elvileg ismered a házirendet, stb.) Márpedig ezzel alávetetted magad ezeknek a szabályoknak. Munkahelyen sem mászkálhatnak munkaidőben ide-oda, pl. beléptető kártya van (leellenőrizhető).

Azért annyira ne misztifikáljuk már azt a személyes autonómiát! Bárhová tartozol, annak a szabályait elvállaltad, és kötelességed betartani.

aug. 30. 08:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!