Ha elmúltam 18 akkor már lehet nálam dohánytermék az iskola területén bellül?
Most ugye behozták ezt a "tiltott tárgyak" hülyeséget, viszont egy szót nem látok arról,hogy csak a kiskorúakra vonatkozik a cigi kitiltása vagy velünk is kibasznak?
18/F
Olyan a megfogalmazás, hogy mindenkire vonatkozik, nem csak kiskorúakra.
Kíváncsi leszek, mennyire veszik komolyan, mert jelen állapot szerint pl. tanárokra is vonatkoznia kéne. :D
2, nem nem olyan, egyértelműen a tanulókra vpnatkozik...
A Kormány rendeletben meghatározza azon – a tanulói jogviszonyból, kollégiumi tagsági viszonyból származó kötelezettségek teljesítéséhez, jogok gyakorlásához nem szükséges – tárgyak körét, amelyet a tanuló a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéshez való jogra, az egészséghez való jogra, az oktatás zavartalanságának biztosítására, valamint a köz érdekére, közbiztonságra tekintettel a 7. § (1) bekezdés b)-j) pontja szerinti nevelési-oktatási intézménybe [a (4) és (5)
bekezdés alkalmazásában a továbbiakban: nevelési-oktatási intézmény]
a) nem vihet be
tanuló nem viheti be.
Ez pont az a kategória, hogy én 19 éves voltam mikor az iskola hozott egy olyan szabályt, hogy tanuló nem hagyhatja el az iskola területét, mert ők felelnek értünk és ha bármi bajunk van őket lehet felelősségre vonni... Nyílván ez is a 18 év alattiakra vonatkozna inkább, hiszen 18 év felett már nem az iskola felel érted és nem is a szülő. A szülői igazolást is írhatod magadnak.
De azért ránk is betartatták ezt a szabályt. Ez van. (Nem bukás miatt voltam ott 19 éves koromig, hanem egyéb oktatáson vettem részt érettségi után)
Egyébként ahogy leírtad, hogy tiltott a dohánytermékek bevitele, az a tanárokra is és az egyéb alkalmazottakra is vonatkozna.
Szerintem nagyon sok minden fog múlni a tanárok “jóindulatán” ezzel a törvénnyel kapcsolatban. Attól még, hogy lehetővé teszik a tanároknak, hogy átkutassák a diákok cuccait, nem hiszem, hogy a legtöbbjük ezzel komfortos lesz. Anyukám is tanárként dolgozott régen, ő azt mondta, hogy nem kutatná át egy másik ember saját, privát holmiját, csak mert jogilag megtehetné. Szerintem sok emberséges, rendes tanár van, aki ugyanígy lesz ezzel. Cigivel is az a helyzet, hogy oké, lehet, hogy elvehetné, ha akarja, de mi a franc értelme lenne? Gondolom tanítás után vissza kéne adni amúgy is, akkor meg ugyanott tartunk, mintha a diák táskájában lenne. Azt megértem, hogy megtiltják, hogy suli időben kijárkáljanak a diákok cigizni, de az, hogy neked mi van a táskádban legyen már magánügy, ha nem veszed elő a suliban.
(Amúgy pár szál cigit magadnál tudsz tartani úgy, hogy egy nem átlátszó tollból kiszeded a betétet, és belerakod a cigarellót, de nem akarom rosszra tanítani a fiatalságot :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!