Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Számít melyik egyetemen...

Számít melyik egyetemen szerzek diplomát?

Figyelt kérdés
Vidéki vagyok, Budapest kifejezetten messze van tőlem, hátrányba kerülhetek a munkaerőpiacon, mert vidéki egyetemen szerzek diplomát? Itt elsősorban a jogi diploma kérdése érdekel. Illetve az ELTE ennyivel jobb lenne mint a PTE?

aug. 5. 18:09
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Talán pont jogi diplománál számíthat, de azt gondolom, kellő erőfeszítéssel, gyakornokoskodással, referenciával, esetleg hálózatépítéssel kompenzálható.
aug. 5. 18:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A PTE amúgy nem rossz egyetem, videki viszonylatban simán top 5. Emiatt jelentős hátrány szerintem sehol nem érne.
aug. 5. 18:53
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
Teljesen mindegy, nem az egyetem számít. Ha vidéki vagy ezért felesleges Pstre jönnöd
aug. 5. 20:25
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

Nem számít. Ahol tanulhatsz itthon jogásznak (és orvosnak, gyógyszerésznek, fogorvosnak), azok egyformán jók.

Olyasmi szakokon, amiket sokan büfészaknak tartanak, megint csak mindegy.

Ahol fel szokott ilyesmi merülni, azok egyrészt a mérnöki szakok (Miért az SZTE-n tanultál ilyen-olyan mérnöknek, és nem a BME-n?), meg a gazdasági szakok (Miért xy noname egykori főiskolán jártál gazdasági szakra, és nem a Corvinuson, vagy legalább valamelyik vidéki tudományegyetemen?).

aug. 6. 14:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat!!
aug. 6. 14:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A jogi kar szerintem mindenhol egyenértékűen nagyszerű. Az Eltét max azért tartják nagyobbra, mert jobban szivatnak, nehezebb túlélni. De attól semmivel nem rosszabb a pécsi. Ráadásul az egyik legrosszabbra értékelt jogi kar is Pesten van, a Károlin.

Vidéki egyetemek közül Szeged, Debrecen mellett simán ott van a top 3-ban. De amúgy tényleg, nincs nagy különbség jogi szak esetében. Egy gazdasági szaknál például van különbség egy Corvinus meg egy Kodolányi vagy Pannon között, de esetedben ez tényleg semmi. Ha az van közelebb, akkor menj Pécsre, Pesten amúgyis sokkal drágább a megélhetés.

aug. 8. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!