Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE mesterképzésre bementei...

ELTE mesterképzésre bementei követelménye tényleg a középfokú nyelvvizsga megléte?

Figyelt kérdés

Idáig úgy tudtam, hogy a bemeneti követelményhez nem kell középfokú nyelvvizsga, csak a kimeneti követelményhez szükséges.

Most viszont olvasom:

"Felhívjuk a mesterszakos képzéseink iránt érdeklődők figyelmét, hogy a jelentkezés feltétele a nyelvi felvételi követelményéneknek való megfelelés (angol / német / francia / olasz / spanyol / orosz nyelvből államilag elismert, legalább középfokú [B2], komplex típusú nyelvvizsga megléte). "

Megváltozott volna a követelmény?

2024. aug. 4. 11:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Aztán melyik mester, melyik karon???
2024. aug. 4. 12:05
 2/7 A kérdező kommentje:
GTK
2024. aug. 4. 12:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég egyértelműen le van írva. A felvételi feltételek pedig bármikor változhatnak. Nem értem, mi a kérdés ezen a ponton.
2024. aug. 4. 12:09
 4/7 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján igen.
2024. aug. 4. 12:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Iegn, idén kellett.
2024. aug. 4. 13:16
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös válaszadó!

Te honnan tudod az infót? Te is Eltés vagy?

2024. aug. 6. 11:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Igaz nem GTK, hanem ELTE BTK, de nekem is volt idén olyan mesterszakos felvételim, ahová kellett nyelvvizsga bemeneti követelményként (esztétika), meg olyan is, ahová nem (filmtudomány). Minden egyes szaknál különböző feltételek szerepelhetnek, ennek mindig érdemes alaposan utánajárni a jelentkezés előtt.
2024. aug. 6. 14:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!