Mégis van pozitív fejlődés a felsőoktatásban,ha elkezdik csökkenteni a matekok számát közgázon?
Egy ismerősöm most megy szeptemberben egyetemre.39 éves, levelező tagozatra fog járni.
Gazdaságtudományok terén, jónak számító intézménybe megy, kb felső-középkategóriás szint.
Ami nekem feltűnt,hogy gazdálkodás és menedzsment szakon már csak 1 félév matek van és egy félév statisztika.Igazából, bőven elég arra,hogy a mikro-makro számításokat abszolválják a diákok.Szerintem, nagyon jó,hogy ennyire feljavították a képzést.
Nekem anno, ugyanezen a szakon 3 félév matek volt.De, minek?
Az egész arról szólt,hogy kiégett, ősz hajú matematikusok szívathassák a hallgatókat.
Meg persze, fent kellett tartani külön egy matematika tanszéket és az ott dolgozók úgy érezhették, ők a legfontosabbak az egyetemen.
Nyilván, kell a matematika, de közgazdasági, műszaki területen inkább csak alkalmazott tudományágként, annyit, amennyi a szaktárgyakhoz kell és nem több.
Én érettségi után, Ausztriában akartam tanulni, na az ottani egyetemeken, már régen csak 1 félév matematika volt a közgáz szakokon.Örülök,hogy Magyarország is megérkezett végre.
És ilyen alakok nyernek felvételt, s végeznek egyetemet, kapnak diplomát, mint te.
Elég lett volna elvégezned középfokon a 4 butást és 3 ostobást szakot.
🤦♀️
3.
A tárgyak ugyanazok náluk.Azaz ott is 1 félév van az adott tárgyból,mint levelezőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!