Érettségis kérdés, köszönöm, ha válaszolsz! Ennek mi a menete?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogyha én jogász szakra szeretnék jelentkezni jövőre, és van egy C1 angol nyelvvizsgám, akkor ha teszek egy angol emelt érettségit, akkor arra kapok-e ugyanúgy 50 pontot ha elérem a 45%-ot? Ugyanis az egyetemeken amiket kinéztem, a kötelező emelt érettségik között ott van az angol is, tehát elméletileg tehetek belőle emeltet, csak nem tudom, hogy azt beszámítják-e. Tulajdonképpen az emelt érettségit nem többletpont céljából csinálnám, hanem mert "nincs más" amiből le tudnék tenni egy emeltet viszonylag jó eredménnyel(másik emeltem a töri lesz). Tehát az angol emeltre ugyanúgy kapnék pontot, mint a töri emeltre, ÉS még pluszban kapnék pontot a C1 nyelvvizsgámra is?júl. 29. 23:22
1/17 anonim válasza:
Megváltozott a pontszámítás. A többletpontokat az egyetemek határozzák meg, náluk kell megnézni. Elvileg megtörténhet az is, hogy nem adnak rá. Ugyanazért a nyelvért kétfélét biztos nem. A középszintű érettségi ezentúl nem ér 100%-nyi pontot, csak a 67%-át.
2/17 anonim válasza:
Nem kapsz rá, azonos címlet. Azt kapod, amelyikkel jobban jársz.
3/17 anonim válasza:
Osztálytársam azt csinált, szintén jogra. 97% lett neki, ugyanúgy megkapja rá emeltként az 50 pontot, mint sima felsőfokúként kapná (de nyilván csak 1x50 pont, nem 2x). Mellé az érettségi pontja is növekszik, mert 2 emeltet dupláz. Szerintem csináld. Ha felsőfokúd van, 90% alatt tuti nem lesz, duplázással meg az elég szép pontszám. Jogon emeltenként jár 50 pont, 2-vel kimaxolod a 100-at. Megéri, igen.
4/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
júl. 30. 09:01
6/17 anonim válasza:
3 vagyok nem értem mit kell lepontozni. Megkapja a 100 intézményi pontot, max nem nyelvvizsga, hanem 2 emelt jogcímen. És az érettségi pontok felhúzására nagyon is jó egy emelt angol.
7/17 anonim válasza:
Egy ember lepontozott, dőlj is a kardba. 😂
8/17 anonim válasza:
"Olyan kérdésem lenne,..."
Milyen "olyan"? Nem "olyan", hanem "Az lenne a kérdésem, hogy ...".
9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ebbe is bele tudtál kötni, kedves utolsó!
júl. 31. 18:01
10/17 anonim válasza:
8-as, 11:24 (érthetetlen okokból nem törölték): te mért érzed lelki szükségletnek, hogy egy teljesen lényegtelen nyelvtani tökéletlenségbe beleköss a válaszoknak fenntartott helyen, miközben a kérdés abszolút érthető, a szokásos magyar nyelvhasználatnak megfelel, és az égadta világon senkinek nem árt? Ellentétben veled, aki valami furcsa lelki kielégületlenségből fakadóan ok nélkül belerúgtál egy idegenbe. És a hét vicce, hogy még csak nem is javítottad tökéletesre; ha kötözködsz, legalább hibátlanul tennéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!