Van határideje meddig nyújthatom be az egyéni tanrendről szóló kérelmet?
Ebben a tanévben magántanuló voltam, és mivel szeptembertől az szeretnék maradni, nemsokára kapom meg az orvosi igazolásomat a kérelmemhez. Viszont amikor megnéztem az oktatási hivatal oldalát láttam, hogy elméletileg június 15-ig fel kell tölteni a kérelmeket a következő tanévre vonatkozóan. Mivel tavaly év közben lettem magántanuló, semmit nem tudtam erről a szabályról és tályékoztatást sem kaptam róla sehonnan, pedig az oktatási hivatalnál is beszéltem az ügyintézővel telefonon, de még a tőlük kapott levelet is megnéztem, és ott sincs említve erről semmi.
Az lenne a kérdésem, hogy ez egyáltalán számít-e valamit, vagy ugyanúgy elfogadják a kérelmem az orvosi pecséttel, dátumtól függetlenül?
"Viszont amikor megnéztem az oktatási hivatal oldalát láttam, hogy elméletileg június 15-ig fel kell tölteni a kérelmeket a következő tanévre vonatkozóan."
Tisztában vagyok vele :)
a) A benyújtás határideje
A kérelmeket főszabály szerint az adott tanévet megelőző június 15. napjáig lehet benyújtani. Ezt követően csak abban az esetben lehet egyéni munkarendet kérelmezni, ha olyan körülmény merül fel, mely megakadályozza, hogy a tanuló mindennapos iskolába járással teljesítse tanulmányi kötelezettségeit.
Akkor kimásolom. Szövegértés, ezért lehet jobb lenne, ha bejárnál.
"Ezt követően csak abban az esetben lehet egyéni munkarendet kérelmezni, ha olyan körülmény merül fel, mely megakadályozza, hogy a tanuló mindennapos iskolába járással teljesítse tanulmányi kötelezettségeit."
Felmerült, ezt igazolni fogja az orvos. Azért raktam be a linket, hogy olvasd el megint, mit írnak.
Ne haragudj, de ez egy eldöntendő kérdés, amit ki is másoltam: Felmerült probléma vagy nem merült fel probléma azóta?
Nyilván azért használok iróniát, mert ez még nem bonyolult jogi szöveg, de meg is válaszoltam a második posztomban a kérdésed: ki fognak állítani neked egy igazolást, és mivel a határidő után állították ki, ezért nyilván nem tudtad a határidő előtt beadni. Tehát felmerült ? Igen, orvosi igazolásod lesz róla.
Sajnos, amiben szenvedsz az funkcionális analfabétizmus, sokat kellene olvasnod, hogy ez változzon! Szövegértéseket kitölteni, de ez csak egy javaslat.
[Nekem nincs ebben tapasztalatom, de a szöveg egyértelműen leírja, abban a részben, amit kiírtam.]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!