Megnéztem a 2 évvel ezelőtti órarendet (nem tudom minek hívjam), és van pár olyan óra, aminél a kredithez 0 van írva (pl. angol nyelv, tesi). Ezeket is fel kell venni?
azt nézd meg, hogy az adott tárgy milyen blokkban van. az az irányadó, mit kell és mit nem kell felvenni
júl. 19. 19:43
2/10 anonim válasza:
Ha kötelező tárgy, akkor igen. Ettől függ, nem a kreditek számától.
júl. 19. 19:49
3/10 anonim válasza:
Vannak kötelező, kötelezően választható (tehát van X kurzus, amiből kiválasztasz egyet), illetve szabadon választható tárgyak. Vannak egyetemek, ahol kötelező a tesi (pl SZTE), máshol nem (pl ELTE).
júl. 19. 21:02
4/10 anonim válasza:
KÖTELEZŐ TÁRGY----FEL KELL VENNI mindegy hány kredites
kötelezően választható tárgy------több tárgy közül kell kiválasztani annyit, hogy az előírt kredit meg legyen
szabadon választható--------a kínálatból ami tetszik
júl. 19. 23:13
5/10 anonim válasza:
A tesi meg az idegen nyelv az pont az, amiért átlagban nem jár semmi kredit, de muszáj megcsinálnod. Mármint, nem minden egyetemen van ez, de ahol ott van a mintatantervben, ott aztán nem úszod meg.
júl. 19. 23:38
6/10 anonim válasza:
Általában a 0 kredites tárgyak azok amiknek semmi jelentőségük de mégis kötelezőek mert valaki kitalálta. Én egészségügyi karon vagyok és ide is be lett hozva a testnevelés meg az idegen nyelv, de azt csak azoknak kellett felvenni akiknek nem volt nyelvvizsgájuk. Akiknek volt azoknak csak szaknyelv I és szaknyelv II volt kötelező felvenni.
Egyébként meg kell nézni, hogy az adott tárgy kötelező, kötelezően választható vagy szabadon választható e.
A kötelező tárgyakat fel kell venni ha diplomát akarsz, a kötelezően választhatóaknál úgy van, hogy megvan szabva egy kredit mennyiség és annyi kreditnek megfelelő tárgyat kell belőle felvenni. Nálunk a 15 ilyen tárgyból max 2-őt hagyhatsz ki olyan magasan van meghatározva a diplomához szükséges kreditmennyiség belőle. Szabadon választhatóakból is ki van írva mennyit kötelező teljesíteni de ott nagyobb a szabadság, több tárgyból válogathatsz és nincs is olyan sok kredit ki írva belőle. Egyébként sajnos a legtöbb szabadon választható tantárgy nem kapcsolódik a szakmához.
júl. 20. 07:00
7/10 anonim válasza:
Ezeknek a mintatantervben kéne utánanézned. Én is az SZTE-röl tudok nyilatkozni, ott több ilyen van, pont, pont, amit leírás (tesi, nyelv, stb), de gyakran a szigorlat is 0 kredit. Nekem volt 0 kredites blokkot is, amiből 1 kellett megcsinált (emberekkel való kommunikáció témakörben). Mintatantervből/halótervből kellene kiindulnod, ami leírja, hogy miből, mennyit, mikor-meddig kell megcsinálnod.
júl. 20. 09:15
8/10 anonim válasza:
Semmi sem kötelező. Nincs rabszolgatartás. Csak nézz utána, hogy minek mi lesz a következménye, hogy ne lepődj majd meg.
júl. 20. 10:35
9/10 anonim válasza:
Nálunk ezeket kritériumkövetelményeknek nevezik. Nézd meg a mintatantervet.
júl. 20. 11:01
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! A mintaterv amit találtam az tavalyi. Illetve tele van rövidítéssel, elég kusza volt a dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!