Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen muszáj minden órát...

Egyetemen muszáj minden órát felvenni?

Figyelt kérdés
Megnéztem a 2 évvel ezelőtti órarendet (nem tudom minek hívjam), és van pár olyan óra, aminél a kredithez 0 van írva (pl. angol nyelv, tesi). Ezeket is fel kell venni?

júl. 19. 19:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
azt nézd meg, hogy az adott tárgy milyen blokkban van. az az irányadó, mit kell és mit nem kell felvenni
júl. 19. 19:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha kötelező tárgy, akkor igen. Ettől függ, nem a kreditek számától.
júl. 19. 19:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Vannak kötelező, kötelezően választható (tehát van X kurzus, amiből kiválasztasz egyet), illetve szabadon választható tárgyak. Vannak egyetemek, ahol kötelező a tesi (pl SZTE), máshol nem (pl ELTE).
júl. 19. 21:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

KÖTELEZŐ TÁRGY----FEL KELL VENNI mindegy hány kredites

kötelezően választható tárgy------több tárgy közül kell kiválasztani annyit, hogy az előírt kredit meg legyen

szabadon választható--------a kínálatból ami tetszik

júl. 19. 23:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A tesi meg az idegen nyelv az pont az, amiért átlagban nem jár semmi kredit, de muszáj megcsinálnod. Mármint, nem minden egyetemen van ez, de ahol ott van a mintatantervben, ott aztán nem úszod meg.
júl. 19. 23:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Általában a 0 kredites tárgyak azok amiknek semmi jelentőségük de mégis kötelezőek mert valaki kitalálta. Én egészségügyi karon vagyok és ide is be lett hozva a testnevelés meg az idegen nyelv, de azt csak azoknak kellett felvenni akiknek nem volt nyelvvizsgájuk. Akiknek volt azoknak csak szaknyelv I és szaknyelv II volt kötelező felvenni.

Egyébként meg kell nézni, hogy az adott tárgy kötelező, kötelezően választható vagy szabadon választható e.

A kötelező tárgyakat fel kell venni ha diplomát akarsz, a kötelezően választhatóaknál úgy van, hogy megvan szabva egy kredit mennyiség és annyi kreditnek megfelelő tárgyat kell belőle felvenni. Nálunk a 15 ilyen tárgyból max 2-őt hagyhatsz ki olyan magasan van meghatározva a diplomához szükséges kreditmennyiség belőle. Szabadon választhatóakból is ki van írva mennyit kötelező teljesíteni de ott nagyobb a szabadság, több tárgyból válogathatsz és nincs is olyan sok kredit ki írva belőle. Egyébként sajnos a legtöbb szabadon választható tantárgy nem kapcsolódik a szakmához.

júl. 20. 07:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezeknek a mintatantervben kéne utánanézned. Én is az SZTE-röl tudok nyilatkozni, ott több ilyen van, pont, pont, amit leírás (tesi, nyelv, stb), de gyakran a szigorlat is 0 kredit. Nekem volt 0 kredites blokkot is, amiből 1 kellett megcsinált (emberekkel való kommunikáció témakörben). Mintatantervből/halótervből kellene kiindulnod, ami leírja, hogy miből, mennyit, mikor-meddig kell megcsinálnod.
júl. 20. 09:15
 8/10 anonim ***** válasza:
23%
Semmi sem kötelező. Nincs rabszolgatartás. Csak nézz utána, hogy minek mi lesz a következménye, hogy ne lepődj majd meg.
júl. 20. 10:35
 9/10 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk ezeket kritériumkövetelményeknek nevezik. Nézd meg a mintatantervet.
júl. 20. 11:01
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! A mintaterv amit találtam az tavalyi. Illetve tele van rövidítéssel, elég kusza volt a dolog.
júl. 21. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!