Ha egyetemen fizetősre kerül át (elfogyott állami félévek miatt),könnyebben átengedik az embert vizsgákon? Főleg ha az egyetem rossz anyagi helyzetben van.
Nincs különbség a követelményeket illetően az államilag finanszírozott és önköltséges hallgató esetében.
(Amúgy meg gondolj bele, ha az egyetem pénzügyileg le van gatyásodva, akkor pont az lenne az érdeke, hogy minél több zsetont kapjanak)
Ekkora hülyeséget is rég hallottam. A válasz:NEM!
Az egyetemet pedig nem érdekli a hallgató anyagi helyzete, ha nem tudja fizetni, akkor viszontlátásra, az egyetem nem fog emiatt csődbe menni, max felvesz a helyére mást.
Szerintem nem nagyon vagy tisztában az egyetemek működésével, kérdező.
Miből gondolod, hogy egy költségtérítéses hallgató anyagilag előnyösebb az egyetem számára?
Arra nem gondoltál, hogy ez csak annyit jelent, az egyébként államtól kapott finanszírozás egy része rád hárul?
A vizsgáztató tanár nem látja a többi teljesített tantárgyadat. Fogalmuk sincsen, hogy Te hanyadik államilag támogatott félévedet csinálod éppen. Így ugyanúgy kezelnek majd Téged, mint másokat.
Az egyetem több milliárdos költségvetésében te csak egy porszem vagy.
Oktatóként írom:
1. Az egyetemnek teljesen mindegy, hogy a képzés költségét kitől kapja meg, mert semmivel nem jár rosszabbul akkor se, ha államisak a hallgatók.
2. Én, mint oktató, egyik hallgatóról sem tudom, hogy államis vagy önköltséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!