Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek idén hogy alakulna...

Szerintetek idén hogy alakulnak a pontszámok?

Figyelt kérdés

Nem egy olyan ismerősöm van, (én is), aki bár kitűnő volt a gimi során, de több érettségije is négyes vagy rosszabb lett (elég erős suliban).

A szívem megszakad, mert tudom mennyit készültünk.

Szerintetek ennek fényében hogy alakulnak idén a pontszámok?

2024. júl. 17. 01:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy hét múlva megtudod.
2024. júl. 17. 01:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem emelkedni fognak, mert pl itt azt olvastam hogy mindenkinek nagyon jól ment
2024. júl. 17. 06:22
 3/4 anonim ***** válasza:
39%

Idén a szokásosnál is könnyebbek voltak az érettségik (gondolok itt a középszintű matekra, magyarra és angolra, valamint az emelt szintű törire és földrajzra). Ha könnyű akkor jobbak a diákok eredményei. Így nőni fog sok helyen a felvételi pontszám. Ráadásul az egyetemen a szóbelin sokan kaptak max pontot.

Összegezve egy pici emelkedésre számítok a jobb egyetemek népszerű szakjain.

A nevesincs egyetemeken meg pontszámcsökkenésre számítok.

2024. júl. 17. 08:19
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én most azt tippelném, az olyan szakokon/intézményekben, ahol eddig is viszonylag alacsony volt a ponthatár, még lejjebb fog menni az új pontszámítás miatt, mert ilyenekre általában nem visz az ember 2 emeltet (persze kivételek vannak).

Viszont olyan helyeken, ahol eddig is vagy egy nagyon erős, vagy 2 emelttel lehetett csak bejutni, ott vagy nem lesz nagy változás, vagy akár magasabb is lesz a ponthatár, a megváltozott intézményi pontok miatt. Sok iskola szórja a pontjait, ezért nem lennék meglepve, ha néhány erősebb szakon kicsit feljebb mennének a pontok. Plusz az idei érettségi valóban nem volt halálos, bár ehhez hozzá kell tenni, hogy 1) még nem puklikálták az eredményeket, átlagokat 2) nem mindenki idén érettségizett.

2024. júl. 17. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!