Nehéz a matek alkalmazott közgazdaság szakon?
Pár embertől olyat hallottam, hogy ők -habár nem érettségiztek emelt szinten de- emelt matek tudással mentek erre a szakra.
Én 2010 tavaszán érettségiztem közép matekból 96%-ra, de sosem voltam faktos, habár szerettem magát a tantárgyat.
Jelenleg nem járok semmilyen egyetemre eddig nem tudtam eldönteni hogy mit is akarnék csinálni a jövőben, de mostanában egyre jobban megtetszett a közgáz, és hát azért érdekelne hogy közép matekkal van-e egyáltalán ott keresnivalóm.
Közgáz szakok között ez a második legnehezebb, ennél már csak a gazdaságelemző jobb. A többi közgáz szakhoz képest itt nagyon sok és mély matekkal találkozol, főként az analízis /függvények/ a főtéma.
Én azt javaslom hogy ebben a évben mindenképp nézegesd át az emelt szintű tananyagot, sőt ha tudsz akkor járjál el tanárhoz is. Deriválni és integrálni viszont mindenképp tanulj meg mert ez az alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!