Záróvizsga letételére van valamilyen lehetőség az abszolutórium elévülése után?
2017-ben került kiállításra az abszolutóriumom, de szakdolgozatomat nem írtam meg, így záróvizsgát sem tettem, közben öt év múlva, 2022-ben ez sajnos elévült. Közben dolgozni kezdtem és meglehetősen félresiklott az életem. Megbántam, hogy nem fejeztem be, szeretném valahogy kiküszöbölni ezt a csorbát, mert ez sem az önbecsülésemnek nem tesz jót, sem az önéletrajzomban nem mutat túl jól.
Szerintetek az működhet, hogy újrafelvételizek az adott szakra és elfogadtatom a korábban megszerzett kreditjeimet, tárgyaimat? Tudom, elsősorban a helyi tanulmányi osztályt kellene erről megkérdeznem, de egyáltalán csinált már valaki ilyet? Járható lehet ez az út, vagy el fognak hajtani a búsba ezzel a kérdéssel?
Különben sem érzem igazságosnak, hogy a 2005-ben kezdték meg a tanulmányaikat, ők 10 év haladékot kaptak, 2018-ig tehettek záróvizsgát, addig, nekünk, akik 2013 után meg kezdték az egyetemi tanulmányaikat, meg "csak" 5 évet adtak.
De elvész az abszolvált státusz, ahol én végeztem mesterképzést pl 2 éven belül ráadásul.
Ha abszolváltál kérdező akkor újra kell felvételizned az aktív hallgatói jogviszony miatt és utána gond nélkül leadhatsz kreditátviteli kérelmet. Engem pl kiraktak mert 3-szor felvettem egy tárgyat de nem csináltam meg, ugyanúgy újra felvételi és kérvénnyel minden meglévő kreditet átvittem. Mivel eltelt közben 5 év előfordulhat hogy néhány tárgy neve, tanterve megváltozott, de ha X%-ban egyezik amit leadnak akkor elfogadják (hogy mennyi az X azt az egyetem szabályzatában meg kellene találnod, nekem vmi 70% körül dereng, de nem biztos hogy ez egységes).
Amit nem fogadnak el azt újra fel kell venned és megcsinálni, úgyhogy a kreditátviteli kérvényt minél előbb le kell majd adnod.
Illetve esélyes hogy új szakdogát is kell írnod, függetlenül attól hogy az eredetivel meddig jutottál. Ezt a TO tudja majd megmondani vagy tovább küldenek az illetékeshez. Viszont tényleg írj most nekik, az se kizárt hogy tudnak vmi kiskaput, de az is járható út amire Te gondoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!