Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemi távoktatás?

Egyetemi távoktatás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Felnőtt fejjel szeretnék egyetemre jelentkezni. Jelenleg külföldön élek, így az egyik opció az, hogy itt helyben tanulok, de B opciónak szeretném megtartani a magyar távoktatást. Nyilván ez esetben a lehetőségek erősen limitáltak, a szegedi tudományegyetemre, a győri SZE-re, valamit a Kodolányiba tudnám beadni a jelentkezésemet.

A koncepció tetszik, de vannak aggályaim, amelyekre konkrét választ nem sikerült kapnom emailes megkeresés útján sem.

Elvileg nincsen konzultáció, mindenki a feltöltött anyagból a maga ütemében tanul. Mennyire lehet így korrektül felkészülni a vizsgákra? Valamint, ami aggaszt az a vizsgaidőszak. Minden egyetem felhozza a távoktatás melletti érvnek, hogy külföldről is könnyen végezhető, de tapasztalat híján nem látom át, hogy a vizsgaidőszak hogyan zajlik. Talán mégsem életszerű, hogy egy vizsgaidőszakban 3-4x vegyek ki szabadságot és utazzak haza.

Szívesen fogadok bármilyen tapasztalatot!

jún. 28. 16:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Én nem távoktatásban tanulok, hanem levelezőn, de azért olyan óriási különbség nincs. Nekünk is vannak teljesen online tárgyaink, meg olyan is előfordul, hogy vki az egyetlen konzultációra épp nem tud elmenni, szóval nagyrészt mi is önállóan készülünk fel. Sok vizsgánk is online volt. Ami viszont személyes jelenlétet igényel, azt az egyetemtől messze lakók nálunk tömbösíteni szokták, ha a meghirdetett időpontok lehetővé teszik (általában igen). Vagyis odautaznak az egyetem városába, ott vannak 4-5 napig, és azalatt tolják le a vizsgákat.
jún. 28. 18:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Tehát lényegében egy vizsgaidőszakot általánosságban mondhatni, hogy le lehet nyomni egy hét alatt?
jún. 28. 18:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem törvényszerű, de nálunk (SZTE) a legtöbb tárgyból a vizsgaidőszak minden hetére meg szoktak hirdetni 1-1 vizsgaalkalmat.

Az 1. voltam.

jún. 28. 18:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Én közlekmérnökire mennék Győrbe, ott van távoktatás, de akkor ezek szerint talán jobb lesz a levelezőt előre vennem.
jún. 30. 04:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!