Pótfelvételinél költségtérítéses szakon is van ponthatár az egyetemeken?
idén nem adtam be februárban a jelentkezést, de pótfelvételiben gondolkodom.
a BA diplomám 4 (jó) minősítésű lett, 4,72-es tanulmányi átlaggal.
de nyelvvizsgám sajna nincs, én a nyelvvizsga-amnesztia évében végeztem.
ezek alapján nemtom milyen esélyem lenne MA szakra, az alapdiplomámat elfogadnák a jelentkezésnél, annak utánanéztem, hanem ugye csak 4-es lett a diplomám, csak 4,72-es az átlagom, és pluszpontot nem tudok vinni.
5
hát nálam csak pótfelvételi jöhet szóba, mivel nem adtam be februárba.
4.
magyar szak MA, vmelyik bp-i egyetemre, mondjuk károli
7-es, igwen, kommunikáció és médiatudomány BA szakot brfogadnak magyar szak MA-ra.
diszkalkuliás vagyok, amikor ált. isk. és gimis voltam a 90-es évek második felében és az ezredfordulón, nem küldtek el ilyen vizsgálatra, pedig 5x buktam matekból, amíg eljutottam az érettségiig, és az érettséi úgy lett meg, h. súgott a felügyelő tanár, és így lett épphogy 2-es.
mikor évet kellett ismételnem, akkor is végig csak egyes osztályzataim voltak matekból.
emiatt kikészültem teljesen, holott a tanár felelőssége lett volna elküldeni egy ilyen vozsgálatra.
azóta megváltoztak a jogszabályok, én 2022-ben jutottam el egy ilyen beszélgetésre gyógypedagógussal és pszichológussal, akik azt mondták, biztosan diszkalkuliás vagyok, de az új jogszabály értelmében erről ők utólag nem adhatnak papírt erről.
és a diszkalkulia is kihat a nyelvtanulásra, nemcsak a diszlexia, így esélytelen, h. nyelvvizsgám legyen, de papírt sem kapok a diszes státuszomról, így ez a 22-es csapdája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!