Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Olyan nagy kérés az iskolától,...

Olyan nagy kérés az iskolától, hogy a mozgáskorlátozott fiamnak jövőre biztosítsanak tantermet a földszinten?

Figyelt kérdés
Emeletes általános iskola, tehát van a földszint, és az első emelet. Mindkét szinten vannak párhuzamos osztályok, tehát a földszinten volt az 1. A osztály, az emeleten pedig 1. B osztály. A probléma, hogy a fiam a B osztályban kapott helyet, és az egész első tanévben mankóval kellett fel-le mászkálnia. Megkérdeztem a tanítónőt, hogy nem lehetne-e jövőre, hogy tantermet cserélnek az A osztállyal, hogy a fiamnak ne kelljen mankóval lépcsőznie, mire azt válaszolta, hogy nem költöztethetnek el emiatt 40 másik gyereket, és hogyha nem akar lépcsőzni akkor iratkozzunk át az A osztályba, vagy egyenesen másik iskolába.

2024. jún. 23. 20:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kapásból tavaly augusztusban nektek kellett volna kiadni a földszinti termet, és akkor senkinek nem kell költözködnie.
2024. jún. 23. 21:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Már a beiratkozáskor felhívtam erre a tanítónő figyelmét, és azt válaszolta, hogy "meglátom mit tehetek" Aztán a tanév kezdetekor azt mondta, hogy nem sikerült elintéznie, mert az igazgatóság dönt a tantermek elhelyezéséről, és talán majd jövőre. Most meg azt mondta, hogy nem lehet átköltöztetni 40 másik gyereket. Őszintén nem értem, hogy mi ebben a kivitelezhetetlen logisztika.
2024. jún. 23. 21:54
 3/8 anonim válasza:
79%
Vérlázító, hogy ebben az qrva országban nincsenek tekintettel a fogyatékkal előkre. Nézz csak szét a teszkó parkolóban, a mozgáskorlátozott helyeket teleparkolják. A szemmel láthatóan várandós kismamákat hidegvérrel hagyják állni a buszokon, stb. Az emberek többsége érzéketlen tahó.
2024. jún. 23. 22:06
 4/8 anonim ***** válasza:
62%
Fordulj az igazgatóhoz. Szerintem is abszurd döntés.
2024. jún. 23. 22:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez szomorú, nálunk volt kerekesszékes diák, alap volt, hogy földszinti termet kapott az osztálya. Pedig nálunk lift is van az iskolában, amit indokolt esetben lehet használni.

Ne hagyd annyiban, még most keresd meg az igazgatót szerintem is.

2024. jún. 23. 23:16
 6/8 anonim ***** válasza:
76%
Sok iskolában nem cserélgetik a termeket, mert évek óta ugyanaz a tanító van ott és sok esetben a saját pénzükből rendezik be a termet. Ezért mozdulnak nehezen. Ez még érthető is lenne, amit nem értek, hogy ha eleve tudták, hogy ez a helyzet és azt is tudták, hogy a gyermek mozgássérült, akkor mi a francért rakták az emeleti osztályba? Végül is elsőben teljesen mindegy lett volna.
2024. jún. 24. 07:38
 7/8 anonim válasza:
24%
#6 ugyan már, mégis mit vesz egy tanító a saját zsebéból? Néhány képet a falra? Egy asztalterítőt? Esetleg egy kényelmesebb széket magának? Ezeket nem lehet átköltöztetni? Azt senki ne mondja nekem, hogy saját zsebböl kifesteti a tantermet, ajtót/ablakot cserél vagy bármi olyasmit amit nem lehet odébtenni.
2024. jún. 24. 08:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

adja a suli iräsba, hogy nem költözhet az osztäly a fiad miatt aztän iräny az ombudsman...

vegülis csak 30 eve elöiräs, hogy akadälymentesiteni kell a közepületeket 10 ev alatt...( az eu csatlakozäs feltetele volt).

mondjuk en tuti megfeszitenem ezert az igazgatot/ tankerületet.

2024. jún. 24. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!