Történelem szakra egyetemen még mindig kell emelt szintű érettségi?
Figyelt kérdés
Nem emelteztem töriből anno 19-ben, de szeretnék töri szakra járni. Régen tudom hogy kellett de most nem igazán találok erről semmi információt....
A Pázmányra mennék mert ott van levelező és munka mellett csak azt tudnám csinálni.
Esetleg valaki tudja hogy ehhez kell-e szintemelő érettségit tennem töriből, vagy középpel is menni fog?
jún. 16. 14:16
1/10 anonim válasza:
Nem kell, de a szakot nem ajánlom. Hobbiból ezt tanulni nagyon nehéz. Nálunk a törisek közül csak 2-3-an végeztek és azok ma már doktoranduszok.
2/10 A kérdező kommentje:
Nem hobbiból, regen is ez erdekelt, de akkoriban próbáltam másfelé orientalodni. (Magyarán szülők nem akartak hogy éhező bölcsész legyek, de mostanra be kellett látni hogy mérnök se lesz belőlem soha, akkor miert is ne tanuljam azt amit szeretek...?)
jún. 16. 15:04
3/10 anonim válasza:
"nem igazán találok erről semmi információt" - felvi.hu (nem kell)
4/10 anonim válasza:
A törivel pont éhező bölcsész leszel, ha csak ezt végzed el. Akiknek nincs rálátásuk, azok legyintenek, hogy egy kis könnyű szak, de nagyon szívatós.
5/10 A kérdező kommentje:
3: felvin láttam olyat is, hogy kell, aztán olyan oldalát is a Pázmány töri szaknak, ahol nem írtak errol semmit. Ezért kérdeztem, mert nem tudtam hogy most melyik a naprakész informacio. De azért nagyon szépen köszönöm a hasznos kommentedet:)
jún. 16. 23:49
6/10 A kérdező kommentje:
4: tervezek más is elvégezni, egyébként. Mint írtam, szeretnék olyat tanulni, ami érdekel, eltekintve attól hogy mennyi lé fog dőlni belőle. Illetve azzal is tisztában vagyok hogy szivatos, de elég ambiciózus vagyok ;)
jún. 16. 23:52
7/10 anonim válasza:
6. Láttam már ilyen ambíciózus hallgatókat eleget, de remélem neked sikerül, ha ez a vágyad.
8/10 A kérdező kommentje:
7: köszönöm szepen:) őszintén szólva Édesapám történész doktor volt, és ő beszélt le róla. És már bánom, hogy hagytam neki...nem az emlékének akarok áldozni, viszont kár volt hogy anno hagytam minden felnőttnek, hogy beleszoljon abba, mit is kéne tanulnom, mert 5 év eltelt és még mindig nem lett belőlem semmi. Hagytam hogy megmondjak mit csináljak, és ez lett belőle, hogy betanitott munkás vagyok és hiányzik az életemből hogy azzal foglalkozzam, ami érdekel,és nem csak hobbiból....
jún. 17. 23:11
9/10 Dr Sauron válasza:
Végezd el levelezőn,de nappali helyet ne pocsékolj rá,nem éri meg.
10/10 A kérdező kommentje:
Levelezőn csakis, dolgozni kell:)
jún. 30. 22:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!