2/4 anonim válasza:
Nem. Nem fogják ilyennel húzni az időt, arra fognak rámenni mennyire tudod értelmezni, elemezni, milyen költői eszközöket, életrajzi utalásokat, vers írásakori történelmi háttérre való utalásokat fedezel fel. Ne húzd azzal az időt, hogy verseket tanulsz meg írók, költők életrajzait. Ráadásul a versek benne vannak a szöveggyűjteményben, amit használhatsz felelet közben is, akkor miért kellene fejből tudnod mindent?
3/4 anonim válasza:
Én voltam már bizottsági tag nem is egyszer olyan érettségin, ahol azt kérdezte a feleltető a vizsgázótól, hogy tud-e idézni egy versből. Hogy egy bizonyosból-e vagy hogy az adott költő bármelyik versét, arra már nem emlékszem.
4/4 anonim válasza:
Nekünk azt mondta a tanárunk, hogy mindenkihez tanuljunk meg valamit, mert az ékesíti a feleletet. (De nálunk mindenki a 90%+-ra hajtott.)
Amúgy visszaemlékezve én szívesebben mondtam el a memoritert, amit már amúgy is tanultam az évek folyamán; mondod mondod, telnek a percek és gondolkoznod sem kell, szemben az életrajz meg ilyesmi adatokkal, brr, történelem, brrr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!