Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen egy anatómia demonstrát...

Milyen egy anatómia demonstrátor élete?

Figyelt kérdés

Nagy álmom válna valóra vele, ez ugyanis mindezidáig a szívemnek legkedvesebb tantárgy. Viszont kicsit tartok is attól, hogy esetleg túl nehéz feladat lenne számomra (értsd: elsősorban az alattam járó hallgatókat félteném a saját kóklerságomtól). Viccet félretéve, jó tanáraim voltak és szorgalmasan tanultam, aminek meg is lett az eredménye, ennek ellenére nyilván senkinek sem 100% a tudása, pláne ennyi idősen. Jól tudok magyarázni, emellett szeretek boncolni is, és a klinikum mellett az oktatás felé is kacsintgatok. Jól jönne, ha valaki megosztaná velem a személyes tapasztalatait, élményeit. Igazán sokat segítene vele a döntésben.

Mennyire nehéz bekerülni (az elvárt szigorlati érdemjegyen kívül mennyire kell jó átlaggal rendelkezni, tudományos munkásságot felmutatni)? Mennyire nagy a túljelentkezés?

Lehet választani, hogy csak makroszkópos vagy mikroszkópos anatómiából szeretnék demonstrálni, vagy ezt majd az intézet dönti el?

Mennyire megterhelő feladat ez teljes II./III./IV./V. év végzése mellett (nem szeretném, hogy az aktuális tantárgyaim rovására menjen a dolog)?

Mennyit kell készülni az órákra?

Milyen feladatokat szükséges ellátni?

Milyen a gyakorlatvezetők és hallgatók hozzáállása a demonstrátorokhoz (megbecsülés, tisztelet)?

Megéri-e (itt elsősorban a tapasztalatszerzésre és nem pedig az anyagi vonzatára gondolok a dolognak)?

Előre is köszönöm annak, aki válaszol!

jún. 13. 00:29
 1/6 anonim ***** válasza:
37%

Habár nem én, de szaktársam akivel jóban vagyok volt anat demons.

Igazából elég sokat kellett rá készülnie, meg közben folyamatosan kapcsolatban lenni az alsó évesekkel. Minden egyes kínjukkal már rohantak oda. Ha valaki nem volt ott azt fel kell jegyezni, de közben üzletelgetnek, hogy ő most itt jönne be, ott jönne be. Neked számon kell tartani mindenkit. Egyszer beültem mellé de én a hajamat tépkedtem ki. Biztos, hogy nem csinálnám.

Egyébként nem valami jó ötlet ez, mert ez is tapasztalatból mondom, hogy sokszor a demons szíve meg esik a hallgatókon. Ja a számonkéréseket is neked kell levezényelned. Neked kell összeállítani a feladatsort és javítani aztán szándékosan könnyűre csinálják, ráadásul még hagyják is a demonsok, hogy kipuskázzák az egészet. Így meg a büdös életbe nem tanulja meg. Ami nyilván egy védőnő szakon nem feltétlenül hű de nagy probléma, de orvosi, mentőtiszti szakon azért eléggé súlyos probléma.

jún. 13. 12:53
 2/6 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem se éri meg azon kívül, hogy baromi sokat számít a munkaero piacon ha olyan helyre szeretnél majd bekerulni ahova eleve tuljelentkezesek vannak (gyerekgyogy) de nagyon sok időt elvesz, nagyon sok munkát igényel meg pluszban, és a masodev sem a kegyelemrol híres (elettan szigo, bikem szigo, mikro szigo, genetika, mikrobi és még sorolhatnam)

En nem demonstatorkodtam de mivel targyankent lehet jelentkezni szerintem külön van a mikroszkópos meg a mikroszkópos, és úgy tudom 2 felé van, az egyikert pénzt kapsz (talán havonta 7 ezer) a masikert meg kreditet.

Ahhoz jó, hogy gyakorold a kommunikációt, meg az oktatást ha érdekel is, és úgy érzed belefer az idődbe, de szerintem nem éri meg ezekért ez a sok munka ami vele jár, vagyis nekem nem érné, de sokan csináljak/csináltak.

Egyébként nem tudom milyen szamonkeresekrol van szó az első kommentben, orvosin szobelik vannak (altalaban, de anatnal mindig), az oda való tételeket nem a demons irja hanem az intézet, a demok szinten szóban zajlanak, nálunk anno bent sem volt azon a demonstator, a beugroknak sincs közé a demonstator munkájához, szóval ez szerintem más szak lehet, és semmi sem nevetségesen könnyű😌

jún. 30. 21:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Mikroszkópos és makroszkopos *
jún. 30. 21:42
 4/6 anonim ***** válasza:
#2 Amiről én írtam az egészségtudományi kar és nem orvosi kar, bizonyára ezért tér el.
jún. 30. 23:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Oh így már értem! Nem tudtam, hogy ott demonstator irja ezeket, de legalább ma is tanultam valamit;)
jún. 30. 23:29
 6/6 anonim ***** válasza:

#5 Én is meglepődtem először mikor mutatta. Igazából még külön klimatizált irodájuk is van a demonsoknak számítógéppel, rádióval stb...

Aztán ott szokták megírni gépen a feladatsort is. Persze ettől én nagyon nem irigylem mert rengeteg energiát elszív.

jún. 30. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!