Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hány ponttól lehet szóbelizni...

Hány ponttól lehet szóbelizni matekból?

Figyelt kérdés
Nekem ritka kevés pontom lett így is van rá esély vagy kell egy bizonyos pont határ?

2024. jún. 11. 20:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy 12 pont felett mehetsz szóbelizni.
2024. jún. 11. 20:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Középszinten 12 és 24 pont között kell szóbelizned. Emelt szinten meg ha elértél legalább 13 pontot akkor így is úgy is szóbelizel.
2024. jún. 11. 20:38
 3/8 A kérdező kommentje:
És ha nincs meg ez a 12 sem akkor ugrott? És mehetek pót érettségire belőle? 🤔
2024. jún. 11. 23:10
 4/8 anonim ***** válasza:

#2, nem teljesen.

Az a szabály, hogy minden vizsgarészen el kell érni 12 SZÁZALÉKOT ahhoz, hogy érvényes legyen az érettségi. A közép matek írásbelin 100 pontot leht elérni, ennek 12%-a 12 pont. Azonban az emelt matek érettségin 115 az elérhető pontszám, annak a 12%-a pedig 13,8, tehát 14 pontot kell elérni.

Ha közép matekon nincs meg a 25 pont, de a 12 pont igen, akkor kell menni szóbelizni. A szóbeli 50 pontos, tehát a maximálisan elérhető pontszám így 150 pont, ennek a 25%-a 37,5, vagyis összesen 38 pontot kell összeszedni a 2-eshez. Akárhogy is, a szóbelin minenképp eléred a 12%-ot, tehát azzal nem kell foglalkoznod.

2024. jún. 11. 23:16
 5/8 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem ne akarj érettségit ilyen gyatra matekkal. Nem kell mindenkinek érettségi, lehet szakmát is tanulni.
2024. jún. 12. 06:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs meg a középszintű matek írásbelin a 12 pontod akkor sajnos buktál az érettségin matekból. Javító érettségire utasítanak matematikából.
2024. jún. 12. 07:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Van szakmám 5ös amúgy se oktass egy. Kettő esti gimibe járok 3 év kihagyás után lofaszt nem tanultam matekból itt úgy kell be járni hogy el várják hogy te mindent tudj és nem tanítanak meg a nulláról . Engem annyira nem hát meg a többi szuper lett a matekra számítottom októberben pótolom és kész még van rá esélyem nem hiszem hogy a te véleményed fog meg tántorítani okos tobiás 🤔
2024. jún. 12. 12:19
 8/8 anonim ***** válasza:
5. Huuu de okos vagy. Képzeld pl vendéglátásban sok helyen úgy maradhatsz pl árufeltöltő vagy úgy kapsz béremelést, ha van is mellette érettségi. Nem kell mindnek 5-ösnek lenni, csak legyen meg. Amúgy meg senki nem kérte a véleményed, lehet a többi tárgya jól sikerült csak sose ment neki a reál tantárgy. Nem azt mondta, hogy orvosira készül, hanem csak egy érettségit akar szerezni.
2024. jún. 13. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!