Fel lehet készülni 1 év alatt földrajz érettségire emelt szinten?
Figyelt kérdés
Idén egyáltalán nem tanultam, és korábban sem igazán tartozott a kedvenceim közé, azonban most kedvet kaptam hozzá, elkezdett érdekelni, szeretnék emeltezni belőle (akár ilyen irányban továbbmenni). Fel lehet készülni heti 4 órában az emelt föcire emelt töri mellett, vagy elégedjek meg a középszinttel?2024. máj. 31. 17:17
2/10 anonim válasza:
Természetesen. Szorgalom, kitartás.
3/10 anonim válasza:
A topográfiát gyakorold nagyon, azon kívül sima lesz. Minden más résznél használhatsz atlaszt. Még az emelt törinél is könnyebb. De ne menj tovább ilyen irányba, ilyen irányba csak büfészakok vannak.
4/10 A kérdező kommentje:
Igazából a másik ág a bölcsész lenne, szóval...
2024. jún. 2. 19:32
5/10 anonim válasza:
Törivel max jogra érdemes menni. Ezek a humán szakok nem fizetnek jól. Az éhen halásért nem kell egyetemet végezni.
6/10 anonim válasza:
Egyik legkönnyebb emelt a földrajz, nagyon simán fel lehet rá készülni akár feleannyi idő alatt is.
Amúgy sok helyre jó, attól függ mi érdekel belőle, meg hogy más tárgyak mennyire mennek. Ha megy mellé a matek meg a fizika akkor egy geofizikus vagy geológus, geográfus végzettség sok olyan ajtót nyithat meg, amiben nagyon sok pénz van ( olajipar pl. ), csak nagyon nagyon jónak kell lenni abban, amit csinálsz.
7/10 anonim válasza:
6. Nem akarok ítélkezni, de emelt föci, emelt törivel elég szépen körbeírta, hogy humán beállítottságú. Ezáltal szerintem emelt matek, emelt fizika nem menne neki, mivel azok eléggé olyanok, hogy aki több, mint 1 évet készül rá sem biztos, hogy meg tudná írni 60% fölé (bölcsész kárra akar menni, oda általában 400 pont fölött van a határ, ha 2 emeltet dupláz, akkor mindkettőt meg kéne írni 80 körül)
8/10 anonim válasza:
Előző, igazad van teljesen, de tegyük hozzá, hogy az általam felsorolt szakokra sokkal alacsonyabb a ponthatár, sokszor konkrétan a minimum, de ez igaz bármilyen természettudományos vagy mérnöki képzésre, ugyanis azokon bent maradni nehéz, nem bekerülni.
9/10 anonim válasza:
Pont ezaz, hogy be tudna kerülni, de elvégezni nem tudná, amivel a saját állami féléveit fogyasztja. Inkább halasszon 1 évet.
10/10 anonim válasza:
Simán, én 1 hónap alatt felkészültem rá, 63% lett. Mondjuk az egyetemről így is kibuktam (földrajz szak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!