Röviden a történet: Középiskolába járok 9.osztályba, és van némi gondom a matekkal. Általános iskolában jól ment, hármasnál rosszabb nem voltam belőle, de jellemző volt a jobb jegy is. Viszont ahogy bekerültem a középiskolába csak lefelé ívelnek a jegyeim. Ott tartunk hogy ebben a tanévben csak egyeseim és ketteseim vannak. A szaktanár egyántalán nem áll hozzám segítőkész módon. A kérdésem pedig az lenne, hogy csináltam neki egy különmunkát(PPT bemutató) És arra adott nekem egy ötöst. Na de, és itt jön a de. Azt mondta nekem hogy ameddig nem lesz az átlagom kereken 2,00, addig nem fogja beírni a jegyemet. Ehhez van joga?
Joga van, mert hivatalosan csak a dolgozatok, témazárók és az óra eleji kis dolgozatokra adnak jegyet. Az órai munkára, mint pl. PPT az a tanár döntése.
És különben is igaza van, mi az hogy valakinek nem megy a matek és úgy akarja megcsinálni a tárgyat, hogy ppt mutat be? A matek nem töri óra, tanulj meg számolni és kész.
máj. 27. 14:47
2/9 anonim válasza:
16+ évesen még mindig 9-be jársz? Akkor ott nem a tanár a gond...
máj. 27. 14:51
3/9 NTBS válasza:
Igen, megteheti.
Olvasd el a törvényt, sehol nincs szó a kerekítésről.
Életbeli példa, ha elmész valahova néhány napra dolgozni és kerestél 176000 ft, a főnököd 200000 ad, mert a 176-ot már felfelé kerekítjük. NEM.
máj. 27. 14:57
4/9 anonim válasza:
Ha enged eljutni érettségiig, aztán ott meg megbuksz, akkor meg mindenki őt fogja hibáztatni. Matekból elég objektíven eldönthető, hogy hol van a kettes szint. A saját érdeked, hogy ne kiselőadásokkal szerezd meg az elégséges átlagot, hanem olyan tudással, ami érettségin is használható lesz.
máj. 27. 15:00
5/9 anonim válasza:
Ez amolyan felelt volt? Ő adta ki feladatba, hogy kell ppt-t csinálni, amit leosztályoz, vagy te önállósítottad magad? Mert nem mindegy.
máj. 27. 15:11
6/9 anonim válasza:
Nem irigylem a most tanito tanarokat. Ma mar mindenki azt nezi mik a tanar jogai, de a tanulo, hogy mi a kotelessege, azt egyre inkabb elfelejti. A kotelesseged az lenne, hogy tanulsz. Ha ilyen jegyeid vannak, a te erdekedben jobb ha nem irja be, mert ahogy irtak masok is, az erettsegin nem fogsz atmenni ugysem.
Szedd ossze magad, a 9-es matek anyag a legkonnyebb kb. a kozepiskolaban.
máj. 27. 15:15
7/9 anonim válasza:
Én megbuktatnálak, mint a szart. Lehet én csak egy évig lennék tanár :D
máj. 27. 15:54
8/9 anonim válasza:
Ha rossz vagy matekból (és tudom, hogy ez itt nem a reklám helye) akkor miért nem nézel a nten oktató videókat? Több honlap is van, és több helyen is található középiskolás tananyag, szóval, ha szeretnél jobb jegyet, lehet foglalkozni kéne vele.
máj. 27. 16:06
9/9 anonim válasza:
Sajnos az altalanos iskolai eredményeidet sem mondanám jónak..a közepes azt jelenti, hogy azóta is sok bepótolni valód lenne, mert ha az alapok hianyoznak a középiskolai anyag nagyon nem fog menni. Neki kellene allnod pótolni a hiányossagaid. A tanárnak meg igaza van, így az érettségin meg fognak vágni..En azt javaslom pótold a hiányossagokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!