Melyik orvosi egyetem a "legkönnyebb, legnyugisabb"?
Nincs ilyen. Érdemi különbség nincs az orvosi egyetemek nehézsége között. Ez nem olyan, hogy az egyik egyetemen szóbeli vizsga 120 tétellel, a másik helyen meg letudod egy beadandóval vagy karikázgatós vizsgával.
Az egyetlen, amiben különbség tud lenni, hogy egyik helyen ez a tárgy egy árnyalatnyival nehezebb, a másikon az - de ez nem azt jelenti, hogy ami az egyik helyen karó, a másikon hármas-négyes.
Szerintem már feltetted ezt a kérdést, de egy ugyanilyen biztosan volt.
Én Pécsett végeztem. A diákbarát nem azt jelenti, hogy kevesebb a követelmény, hanem hogy az elméleti tömb és a klinikák döntő többsége egy helyen van, így kb negyed óra sétával elérhető szinte minden, nem kell rohangálni a városrészek között. Maga a belváros is 20 p séta az egyetemtől, vagy 3 buszmegálló. Buktató jellegű tárgyak itt is ugyanúgy vannak, például nálunk nagyon nívós első évben a molekuláris sejtbiológia, a könyvet is maga az intézet igazgató írta, így sokat nem lehet mellébeszélni a vizsgán sem. Hogy egy példát mondjak csak, de nyilván minden évben van olyan tárgy, ami nehezebb, ami csúszós sokaknak, de ez minden egyetemen más.
Szerintem egyik se. De ezt a kérdést lehetetlen megválaszolni, max. szóbeszédre lehet alapozni, és ez alapján összehasonlítgatni a képzéseket.
Én Szegedre járok, nálunk a 2.-3. év szerintem kegyetlen sz*r, az 1. év nem vészes, ott inkább az a rossz, hogy még bele kell rázódni az egyetemi dolgokba. A 4.-5. év viszonylag laza (legalábbis az előzőekhez képest), a 6. év viszont szerintem nagyon rosszul van megszervezve, legalábbis pl. a SOTE-hoz képest biztosan, emiatt elég húzósnak mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!