Hogy lehet leküzdeni a szakdolgozattól való félelmet?
Ezidáig képtelen voltam nekiállni. Úgy kezdődött, hogy halogattam... ráérünk még, sok idő van még. Aztán közeledett a határidő és jött a pánik. Neki kellene állni, de egyszerűen már a rosszullét kerülget. Pszichiátria eset vagyok. Depresszió is gyötör.
Ugyan van még 3 hét, de már elengedtem. Ennyi idő alatt esélytelen. Sikerült kicsit lenyugodnom, de most meg bűntudatom van. Jön majd a következő félév és már látom előre, hogy ugyanez lesz a probléma. Ötletek?
Vágj bele, és megy magától.
Ne légy lusta.
3 hét bőven elegendő.
A probléma inkább maga a kutatási rész, az tud(na) sok időt felemészteni, de azt most engedjük el (van olyan szak/téma, ahol nincs rá szükség, vagy meg lehet oldani más elemzéssel).
Milyen szak, mi a téma?
Ha ezt tudjuk, akkor tudunk támpontot adni esetleg időbeosztásra, task management-re. De ehhez tudnunk kell a témát is (a választott téma teljes neve/szakdolgozat "címe").
Ugyanis más-más beosztás jó arra, ha pl. gazdasági szakot nézek,
hogy a "CBDC-re vonatkozó monetáris politika a Covid-19 gazdasági hatásai után" témakört akarjuk megvizsgálni rengeteg adatgyűjtéssel és Chomsky-eloszlás grafikonok elemzésével,
vagy az "IPO hatása az X bevétel alatti és feletti vállalatok Y mutatójára" témakört nézzük masszív Exceles grafikongyártással,
netán a "XY diplomáciai lépés gazdaságra és politikai kapcsolatokra irányuló hatásai" részt vesszük nagy mennyiségű hírforrás szemantikai elemzésével, korpusz összeállításával, valamivel kevesebb számadattal.
A fenti 3 példára, teljesen különböző, 3 totálisan más időbeosztás és sorrend a jó, ha az embernek kevés az ideje (most direkt olyan témákat dobtam be, amihez nem kell kérdőívezni/interjúzni, minden fellelhető online forrásból).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!