Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szakmai gyakorlat mellett...

Szakmai gyakorlat mellett vehetek fel tárgyat?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Sajnos nem sikerült egyik zh sem egy tárgyból ebben a félévben. Nem kapok aláírást sem, mert nem lett meg az átlag 50%.

Kérdésem az lenne, hogy a következő félévben felvehetem-e ezt a tárgyat a szakmai gyakorlat és a szakdolgozat mellé? Minden más tárgy megvan, sikerült, azonban ez elcsúszott sajnos.

Segítségeteket előre is köszönöm!

2024. máj. 1. 03:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha a tárgyat alapesetben csak a tavaszi félévekben hirdetik meg, akkor kérvényezheted, hogy a tárgyat vizsgakurzusként hirdessék meg neked a következő, őszi félévben. Sajnos arra nincs garancia, hogy a kérésedet teljesítik, s ez esetben csak jövő februárban veheted fel a tárgyat.

Egy további, ennél jóval nagyobb bökkenő lehet, hogy a képzést lezáró, utolsó féléves szakmai gyakorlat felvételének általában előfeltétele szokott lenni, hogy az összes többi, vagy legalább a fontosabb tárgyak kivétel nélkül mind teljesítve legyenek. Ezt a mintatantervben vagy tantárgyi hálóban tudod megnézni, a szakmai gyakorlat mint tárgy előfeltételei között. Ha a te szakodon is ez a helyzet, akkor sajnos legalább egy félévet mindenképpen csúszol; de ha peches vagy és a teljesítetlen tárgyat nem hirdetik meg ősszel, akkor egy egész évet is csúszhatsz emiatt.

2024. máj. 1. 05:16
 2/10 A kérdező kommentje:
Most nagyon szomorú lettem. :( Értem, köszönöm a válaszodat!
2024. máj. 1. 09:01
 3/10 A kérdező kommentje:
Ez egy kötelezően választható tárgy egyébként. Az egyik modul tárgyai közé tartozik, nem az úgymond alap tárgyak közé.
2024. máj. 1. 11:07
 4/10 anonim ***** válasza:
#3: Mondom, meg kellene nézned a szakmai gyakorlat mint tárgy felvételének előfeltételeit a mintatantervben. Ezen áll vagy bukik minden.
2024. máj. 1. 17:22
 5/10 A kérdező kommentje:
Csak egy tárgyat ír előfeltételnek, a projektfeladat II. nevű tárgyat, más nincsen az előkövetelmény között.
2024. máj. 1. 20:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat, azt elfelejtettem leírni, hogy ezt a tárgyat sikeresen abszolváltam korábban.
2024. máj. 1. 20:44
 7/10 anonim ***** válasza:
#5: Akkor eszerint simán elkezdheted a szakmai gyakorlatodat ősszel. Az illetékes tanszék titkárnőjét keresd fel, és érdeklődd meg nála, hogy milyen lépéseket kell tenned annak érdekében, hogy a most teljesítetlen tárgyat vizsgakurzusként meghirdessék neked. Ha ez is sikerül, akkor nem lesz gond, rendes időben végezhetsz. De ahogy írtam, sajnos egy vizsgakurzus meghirdetésére a legtöbb egyetemen nincs garancia; az illetékes oktató jószándékán múlik.
2024. máj. 1. 20:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Rendben! A gond az, hogy nem kaptam aláírást...:( nem lett meg az átlagos 50% zh eredmény. Ha nincs aláírás, akkor is felvehetem a vizsgakurzust? Beszéljek esetleg a tanárral?
2024. máj. 1. 20:56
 9/10 anonim ***** válasza:
#8: Az, hogy aláírás nélkül lehet-e vizsgakurzust felvenni, tudtommal egyetemfüggő. A tanulmányi- és vizsgaszabályzatban benne van. De ha nem vagy erre jogosult, akkor is elvileg meghirdethetnek kérésedre egy "rendes" kurzust is, normál órarendi órákkal. Természetesen ez is az oktatón múlik.
2024. máj. 1. 21:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben hálás köszönet!
2024. máj. 1. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!