Ha az iskolában az igazolt hiányzásom eléri a 30%-ot, mi történik?
Elvileg abból a tantárgyból különbözeti vizsgát kell tenni(aminél megvan a 30% hiányzás). De ez sok mindentől függ(suli,tanárok...)
Legalábbis nekünk ezt mondták. Gimiben az egyik osztálytársamnak kellett. Egy egész évi dolgozatot írni, neki épp matekból....
Ennyit tudok.
Ez nem házirendi kérdés, hanem oktatási törvénybe lefektetett passzus.
De úgy van, ahogy az fentebb leírták. Ha az adott tárgyra vonatkozóan nincs meg az osztályozhatóság feltétele, mert legalább a 30%-áról hiányzott a nebuló, akkor tárgyi osztályozót kell tennie, ha a hiányzásai száma a 250 órát meghaladja, akkor azonban évi záróvizsgát kell letennie - ha erre lehetőséget kap.
Nekem volt évem, amelyet 246 órával zártam... Azt mondta az osztályfőnököm, hogy amikor számolta össze, ennyi volt május elején... De ott befejezte :)
Amúgy kitűnővel zártam, az érettségim sem volt rossz. Meg nem magam miatt, hanem általában az iskolának "kedvezve" hiányoztam, úgyhogy ezért is voltak ilyen elnézőek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!