Megéri egyetemen japán szakra menni?
Én japán szakra jártam, kb 70-en indultunk az évfolyamon, végzett 10 ember, és ebből a tízből kettőről tudok, akik ma a munkájuk során használják a japán nyelvet.
Szóval az én javaslatom inkább egy piacképes képzés és mellette japán nyelviskola lenne.
Nálunk jópáran voltak, akikre lecsaptak frissdiplomásként, hogy tomlácsként dolgozzanak, és voltak olyanok is, akik nem is a japánnal, hanem a második nyelvvel tudtak elhelyezkedni.
Szak- és műfordítóként is tudsz dolgozni, nem feltétlen életképes, de működhet.
Én is inkább a plusz nyelviskolát mondanám mellette... Vagy ha megengedheted magadnak, akkor a japán szak után valami piacképesebb végzettséget is érdemes lehet megszerezni.
Én nem nyelvszakon vagyok, viszont az ismerőseim mind ezt mondják."Tanulj először valami olyat, amit szeretsz, másodszorra meg olyat, amiből megélsz. " 🥲
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!