Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Minden hónapban új padtárs....

Minden hónapban új padtárs. Mennyire tesz jót ez egy kisgyereknek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kislányom általános iskolában első osztályos és ma ültették el a 6. padtársához ebben a tanévben (szóval átlagosan 1 hónapot tölt egy valaki mellett). Úgy indult a dolog, hogy kislányként kislányok közé, mellé ült év elején. A tanárnők nem voltak túlzottan nagy türelemmel az osztály felé..azért oviból suliba váltás után a második tanítási nap után közölték, hogy mivel beszélgetnek a gyerekek egymással órán, mindenkit elültetnek. Fiúkat lányok mellé..és szinte minden hónapban az egész osztályt átrendezik..szigorúan fiúkat lányok mellé.

Ez mennyire jó a gyerekeknek, hogy nem tudnak pl. lányok lányokkal vagy fiú a fiúkkal így szorosabb barátságot kötni, de még egy padtárshoz sem kötődni.

Miért kezelik a gyerekeket tárgyként? Meg sem kérdezik őket, hogy szeretnének-e egyáltalán oda ülni, ahova ők gondolják...

Örülnék pedagógus válaszának is, hogy ő ezt hogy látja.

2024. márc. 12. 20:31
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Ne sétegess senkit légy szíves. Sárdobálni menj máshova.

Az ilyen embereket, mint te mindig máshova osztogatnék be új feladatokkal meg mindenféle számodra visszataszító emberrel, oszt viseld csak el, mer muszáj ;)

2024. márc. 12. 21:43
 12/22 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem, amikor alsós voltam jó pár évvel ezelőtt, minket is ültetgettek, semmi baj nem volt belőle, sőt. Emlékszem hogy egy olyan fiú mellé ültetett akivel nem kedveltük egymást, be is osztottuk a padot hogy a vonalon túl nem léphet a másik stb stb. Aztán a következő ültetésig nagyon jóban lettünk, meg sajnaltuk is hogy elkerültünk egymás mellől.

Semmi baja nem lesz a gyerekdnek, ha más mellé ül, úgyse órán kéne barátkozni, szünetben meg oda megy, ahova akar, azzal megy ebédelni akivel akár, azzal beszélget az udvaron akivel akar.

Viszont sokkal jobban bevonható így egy introvertáltabb gyerek, aki magától nem merne belépni egy szoros baráti társaságba, de lehet az új padtárson keresztül bevonódik. Nem kell mindenből hisztit csinálni.

2024. márc. 12. 22:41
 13/22 A kérdező kommentje:

Komolyan mondom, még egy sértő szó és jelentelek! Ki a fenének képzeled magad?

Senki nem mondta, hogy én akarnék dönteni, de ez már túlzás, hogy állandóan váltogatják a padtársakat ekkora gyerekeknél.

Olyan szinten van közöm, ha a gyerek rosszul érzi magát valahol, az megérződik mindenen:eredményein, jobban elfárad stb. A gyerek nem a tanár tulajdona, jobb lenne ezt megjegyezni. Mondom ezt úgy, hogy én is tanár vagyok!

Akik itt vergődnek és sértegetnek, azok csak nem tanítók vagy általános iskolában pedagógusok? Remélem nem....

Azért ebből is lehetne tanulmányt írni, hogy egyes emberek mennyire tiszteletlenek másokkal..mert anonim módon fröcsöghetnek :)

2024. márc. 12. 22:44
 14/22 A kérdező kommentje:
A 13as válaszolónak szól.
2024. márc. 12. 22:45
 15/22 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem sem jó, nem költözőmadár a gyerek, hogy havonta át kelljen vezényelni. Nem feltétlenül tud elmélyülni egy jó barátság két padtárs között.
2024. márc. 12. 23:02
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

De ha te eldöntötted, hogy nem jó akkor minek kérdezed itt?

Amúgy első válaszom volt a 12. ezen a kérdésen, ha mással van komolyabb bajod akkor inkább azt jelentsd 😂

Bár nem értem mitől sértő hogy más véleményen vagyunk.

2024. márc. 12. 23:59
 17/22 anonim ***** válasza:
Amúgy a 13-as te vagy, magadat ne jelentsd szerintem.
2024. márc. 13. 00:01
 18/22 anonim ***** válasza:
62%
Látom van ami húsz év alatt sem változik. Én voltam a csendes, jó tanuló kislány és mindig mellém ültették be a rossz, fegyelmezetlen osztálytársaimat, hátha majd mellettem megjavulnak...
2024. márc. 13. 06:50
 19/22 anonim ***** válasza:
82%
Bárcsak a havi padtárscsere lenne a legnagyobb probléma a magyar oktatásban! Még az olyan momzillák ellenére is mint a kérdező.
2024. márc. 13. 07:01
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Általános iskola negyedik osztályában én voltam a legnépszerűbb lány, tőlem inkább a fiúkat kellett elültetni, mert mindegyikkel jól éreztem magam. Végül megnyertem egy olyan lányt, akivel finonam szólva nem voltunk jóban és akkor végre csend lett. :) Szóval nem biztos, hogy a lányodnak ez annyira rossz, sőt! :)
2024. márc. 13. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!