Általános iskolában hogy számolják, ha ugyanazon a napon egyik órán ott volt, a másikon nem?
1988-ban teljesen más világ volt.
Ma már az enapló számolja a hiányzásokat órában. Ha a szaktanár beírja az óra címe után a hiányzókat akkor számolja az enapló a hiányzást. Ha a szaktanár nem ír be és az osztályfőnök is lusta akkor elképzelhető hogy egy napra csak 3 tanórára vagy beírva pedig 6 volt.
7-es!
1988-ban ha a rendőr meglátott iskolaidőben egy diákot akkor rögtön intézkedett. Volt akit a rendőr bevitt az iskolába és volt akit a rendőr elvitt a szüleihez. Igazoltatás és egyéb dolgok. Halkan jegyzem meg hogy ha lógtál akkor az olyan volt mintha közveszélyes munkakerülő lettél volna. Nem lehetett akkoriban egy órára bemenni és utána meg lógni. Ráadásul akkor még pártállam volt és a hatalom nagyon könnyen megbosszulhatta a lógást. Gondolok itt a szülők zaklatására és a továbbtanulás megtiltására. A lógások miatt a KISZ vélemény is negatív volt.
Amikor én késtem egyszer akkor kaptam egy olyan fület hogy azóta is emlegetem.
Hidd el manapság sokkal könnyebb lógni mint 1988-ban.
"ha valamely napon egyik órán ott van, a másikon meg nincs, akkor azt hogy számolják?"
Most vagy akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!