A tanárok miért ordítanak állandóan?
Hosszú éveken keresztül a diákok idegesítik őket és évről évre egyre rosszabbak.
Egy idő után mindenkinél elszakad a cérna különösen ha a sok idióta másból nem ért. Arról nem is beszélve, hogy ha ordibálva "beszélget" az egész osztály akkor nem nagyon tudod felhívni magadra másként a figyelmet.
De persze itt is már kezd előjönni az, hogy ha a tanár csúnyán néz a diákra akkor megy haza anyucinak, apucinak sírni és ők felháborodva jönnek be, hogy az ő szarvas, patás angyalkájukra miért nézet mérgesen a tanár miközben széttörte az iskola berendezését az osztálytársa fején.
Az önkritikád és az intelligenciád a határokat súrolhatja ha magadtól nem vagy képes rájönni, hogy miért is kezdet el ordibálni az órán a tanár.
Ahhoz pedig még hozzájönnek az előzmények tehát, hogy éveken keresztül nyüstölik az idegeiket napi rendszerességgel, órákon keresztül.
Mert a diákok kicsinálják őket idegileg. Mert évek óta ez megy.
Vagy mert vannak olyanok is, akik alkalmatlanok a pályára.
A héten voltam Budapesten, a metróra felszállt egy alsós osztály egy kb. 60 éves tanítónővel. A következőket ordította:
-Ne oda ülj, másik ülésre ülj!
-Viselkedj már nyugodtan, vigyázz, mások is vannak a metrón!
-Ne kalimpálj a lábaddal!
-Ne beszélgess a társaddal!
Hát, én eléggé megsajnáltam azokat a gyerekeket.
Ettől függetlenül elég általános a kérdésed, szóval így nem fogsz érdemi választ kapni.
Ha beszéltél már tanárokkal, tapasztaltad, hogy ebben az országban inkább olyanokból lesz tanár, akik buták voltak egy komolyabb szakhoz, ezért jobb híján elmentek tanárnak, szóval ez nem Finnország, ahol a tanárok értelmiségik.
Ebből kvöetkezik, hogy rengeteg tanár ideggyenge, frusztrált és nincs türelme a gyerekekhez, és belül pontosan tudja, hogy alkalmatlan komolyabb munkára. Ezért üvöltöznek, úgy csinálnak, mint ha a világ legfontosabb dolga lenne a matek/brit kiejtés/szekrényugrás.
A mérnök főnököm tudna mesélni a tanár ügyfelek indokolatlan nagyképűségéről és szellemi szintjéről. Csak annyi mondanék, hogy semmivel nem értelmesebbek, mint más végzettségű ügyfelek.
Az átlagembert meg az azért nem zavarja, mert a többsége szolgalelkű, és még ott tart, hogy hálás a tanároknak a pofonokért.
5 megnézném te hogyan bírnád. Szerintem két hét múlva vörös fejjel jönnél ki az osztályból.
Arról nem is beszélve, hogy ilyen beképzelt mérnök dumával csak lejáratod a mérnöki szakmát.
Nem szoktam orbidálni. Évek alatt talán kétszer fordult elő, amikor nagyon nagyon kihozott egy diák a sodromból. Többszöri kérés, többszöri semmibe vevés miatt...
De amúgy nézd meg az embereket az utcán, kocsival a forgalomban. Sajnos nagyon sokaknak semmi türelme nincs. Dudálás, anyázás... Szégyen.
Lehet itt jönni a finn példával, hogy ott "értelmiségiek" a tanárok, azaz ezt a problémakört is csuklóból, egyoldalúan a magyarországi tanárok rovására lehet kenni.
De én visszadobnám a labdát azzal, hogy Finnországban nyilván otthon is nevelve vannak a gyerekek, akik eleve úgy mennek iskolába, hogy tudják, hogy ott mi a feladatuk, felfogják, hogy azért van az egész iskola, hogy nevelődjenek-fejlődjenek stb.
Ellenben itthon hogyan vannak nevelve? Eleve a szülő a tanárt szidja előttük, másrészt megy az "állj ki magadért" hülyeség, ami minden, csak nem nevelés. A magyar diák önérzetesen, nagy mellénnyel megy feleselni a tanárral. Csinálni semmit nem akar, de a jogait követeli.
Sokszor megkapják a tanárok a "máshol bezzeg jobb az oktatási rendszer" dumát, de a valóság az, hogy itthon egy csomó "haladó" dolgot nem lehetne alkalmazni az iskolában, aminek a gyerekek neveletlensége, nagyképűsége az oka, vagyis az, hogy otthon a szüleik nem foglalkoznak velük, nem tanítják meg őket az alapvető társas viselkedési szabályokra, a normákra, illetve a legtöbb gyerek csak kényszernek érzi az oktatást és nem fogja fel, hogy az érte van, és a jövőjét építi az iskolában... Úgyhogy lehet itt példálózni azzal, hogy "bezzeg a finn tanárok megengedik a gyereknek, hogy egyen órán". Aha, megengedik. Mert a finn gyereknek meg lehet engedni, mert nem él vissza vele. Ha itthon egy átlagos osztályban megengednéd, akkor rögtön elkezdene a legtöbb gyerek a hecc kedvéért csörögni, csámcsogni, kenyérmorzsából galacsint gyúrnának és dobálózni... Azért ezen is el kellene gondolkodni a szülőknek, mielőtt csuklóból a tanárt hibáztatja mindenért.
És még kapcsolódva ehhez. Az sem véletlen ám, hogy a legtöbb "értelmiségi" tanár, azaz a tehetségesebbek amint találkoznak a diákok színvonalával, hamar fogják magukat és pályát váltanak. Az, hogy a fiatal tanárok java része vagy el sem kezd tanítani diploma után vagy 1-2 év után otthagyja a pályát, nagyrészt ennek tudható be! Az egy újkeletű tévhit, hogy a fizetés az oka vagy a Fidesz. A valódi oka, hogy a legtöbb iskolában nagyképűek, kezelhetetlenek, pofátlanok a gyerekek, és a tanárnak semmi nincs a kezében gyakorlatilag. Ezzel kellene szembe nézni, és ebben a szülőknek is megvan a felelősségük.
Azaz, amíg nem nevelitek meg a gyereketeket, addig a pofátlan gyerekhez az ordítozós, kiégett tanár dukál. Ez van, ezt kell szeretni.
Na, 5-ös vagyok, akkor folytatom, amit pár napja beírtam, csak ki kellett lépnem, ezért gyorsan begépeltem a válaszom.
Szóval ha diák lennék, szerintem én se figyelnék órákon. Zajongani ugyan nem zajonganék, de inkább elfoglalnám magam.
A magyar oktatási rendszer megbukott, nyugodtan kijelenthetjük. Tehát a tanárok azért nincsenek könnyű helyzetben, ha ezt sok a elavult, semmire sem jó lexikális tanagyagot akarják átadni 2024-ben.
Persze sajnálni őket egyáltalán nem kell, mert ha beszélgetsz velük, láthatod, hogy nincs különösebb problémájuk a rendszerrel, sőt még a tyúkeszükkel ki is oktatnak, hogy nem tudod megítélni, milyen az oktatás, mert izé..ahhoz tanítanod kell..ennél már csak az volt jobb, amikor itt egy angoltanárnénike azzal próbált érvelni a kiváló gimis nyelvoktatás mellett, hogy nehéz az anglisztika szak :D Olyat sem hallottam még tanár szájából, hogy „én ezt változtatnám meg az oktatási rendszeren”. De vinnyogni azt nagyon tudnak a neveletlen gyerekek miatt, hiszen kizárólag a gyerekek és szüleik hibásak.
És akkor csodálkoznak, ha ostobának tartja őket egy komolyabb munkát végző fordító/mérnök/programozó. Hát azért, mert tényleg azok, tisztelet a kivételnek.
Épp ma beszéltünk erről az munkahelyemen, és azt mondta a főnököm, hogy akkor adna nekik fizetésemelést, ha látható eredménye van a munkájuknak, tehát mint egy normálisa munkahelyen. Nem úgy, hogy középfokú nyelvvizsgát sem tudnak letenni a diákok, aztán széttárom a kezem és felveszem a fizetést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!