Így szerintetek van esélyem bejutni a PTE-KTK-ra? Vagy Kaposvárra?
Van érettségim, ami után nem terveztem tovább tanulni egyetemen, de így egy év után komolyan elgondolkodtam azon, hogy beadom a jelentkezésem a KTK-ra. Jelenleg eladónak tanulok és nagyon jól meg a gazdaságtan és engem érdekel magasabb szinten is az egész.
Szerintetek beadhatom a jelentkezésem úgy, hogy most szakmát tanulok érettségi után? Lehet a kettőt egyszerre csinálni ha nappali tagozaton vagyok? Illetve szerintetek elérek bármit 242 pontal? Sajna nem figyeltem oda a jegyeimre soha, mert éveken át nem foglalkoztatott egy egyetem sem és a továbbtanulás sem komolyabb szinten, csak most hirtelen kapott el.
A helyedben inkább gyorsan jelentkeznék még szintemelő érettségire, ha még lehet, és felkészülnék tavaszig minimum 1, de inkább 2 tárgyból alaposan. Ezzel egyrészt megdobnád a pontjaidat, másrészt tesztelnéd is, hogy a jelenlegi élethelyzetedben mennyire tudsz tanulni.
Ja, és ezzel párhuzamosan persze beadnám a jelentkezést az egyetemre is, mert azzal nincs vesztenivalód.
242 pont nem tudom mire elég (max költségtérítésesre és az sem sok helyen, úgyhogy írj mind a 6 lehetőségre), de inkább az első hozzászólóval értek egyet egy újrázott érettségivel. Február 15-ig van időd jelentkezni.
A másik kérdésre: én az edzőimet fejeztem be úgy, hogy közben nappali jártam egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!