Kollégium BME vagy Óbudai egyetem?
Figyelt kérdés
Pestre mennék továbbtanulni, az lenne a kérdésem, hogy tapasztalatok alapján mennyi esélyem lenne bejutni koleszba? BME vagy Óbudai egyetem gépészmérnöki szakára szeretnék menni. 1 órára van Pest vonattal, szociális helyzetünket meg “elég” jónak mondanám. Nincs kistesóm, csak egy, aki már felnőtt és nem velünk lakik.#kollégium #Óbudai Egyetem kollégiuma #Budapest kollégium #BME kollégium #Kollégium egyetem alatt #Kollégium bekerülés
jan. 17. 08:08
1/10 anonim válasza:
BME-ről tudok nyilatkozni, ha nem vagy átlagnál rosszabb helyzetű és nem extra messze laksz akkor szociális pontok alapján esélytelen, viszont ha kiemelkedően magas felvételi pontszámod van, azzal már több az esélyed.
2/10 A kérdező kommentje:
Akkor érdemesebb inkább albérletet keresni?
jan. 17. 09:46
3/10 anonim válasza:
Megpróbálni mindenképp próbáld meg, veszteni nem vesztesz vele semmit, azt szokták mondani ha őszi félévben nem is kerülsz be, akkor tavasszal amikor sokan végeznek, lehet lesz felszabadult hely, ahova tudsz majd jelentkezni.
De igen, érdemes albérletet is keresgélni, esetleg magánkolikat, ha nem szeretnél bejárogatni.
4/10 anonim válasza:
Én is a BME koliról tudok mesélni. Szociálisan nehéz bejutni, tanulmányilag egyszerűbb. Azt hiszem, 441 ponttól lehetett bejutni ebben az évben, de ugye a pontszámítás most változik, szóval ne ehhez mérd, hanem hogy az előző években mit kellett teljesíteni a 441 pontért. Illetve mindig van várólista, amiről év közben még bekerülnek az emberek.
5/10 anonim válasza:
BME olyan szempontbólnagyon jó, hogy tanulmányi és közösségi alapon is be lehet jutni koliba, úgy hogy nem nézik a szociális hátteret. Azaz egyszerűen legyenek jó jegyeid, vagy legyél aktív a közösségben és be tudsz jutni.
Én Budapesti vagyok, de mivel kítűnő az átlagom mindig, emiatt mindig simán bejutok a koliba.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
jan. 17. 17:32
7/10 anonim válasza:
BME-n Kármán Koliban vagyok és egy csoportársam, aki Budapesten lakik is ott koleszos... saját autója van, mindig a koli előtt parkol, voltam a lakásukon is. Átlagosnál jobb anyagi helyzetűek szerintem, de nem azok a nagyon gazdagok. Jóban vagyok vele, meg minden, de pl. sok csoporttársamtól visszahallottam, hogy elveszi a helyet másoktól, akiknek albérletbe kell menniük emiatt. Mondjuk nem értem, hogy juthatott be, igaz nagyon jó tanuló.
8/10 anonim válasza:
#7es
Ha nagyon jó tanuló, akkor valszeg tanulmányi alapon simán bejutott.
9/10 anonim válasza:
#8 nem ismerem a pontos pontozási rendszerüket, de szerintem tanulmány mellett ugyanolyan arányban kellene figyelembe venni a lakóhelytől való távolságot, szociális helyzetet, stb. Ne csak azért kapjon valaki koli férőhelyet, mert jó tanuló, aztán saját autóval kb. 20-30 perc alatt hazajut két kerülettel arrébb lévő lakásukba.
10/10 anonim válasza:
Én ismerem a pontozási rendszert és be lehet kerülni úgy hogy csak tanulmányi pontokkal. Sőt úgy is be lehet kerülni hogy aktív vagy a közösségben, és semmi szociális vagy tanulmányi pontod nincs. Ismerősöm BME egyik épülete mellett lakott és a koli ahova ment messzebb volt az egyetemtől mint a lakása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!