Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen nehéz egy pénzügy és...

Milyen nehéz egy pénzügy és számvitel szak?

Figyelt kérdés

Elhibáztam az életemet azzal, hogy nem tanultam rendesen. Van egy oké érettségim, és egy OKJm. Elkezdtem nyelvet tanulni, idén erre állok rá nagyon, és ha jól megy, akkor szeretnék visszairatkozni egy egyetemi képzésre. Természetesen ebben az egy évben szeretném a gimis matematikai könyveimet is újra elővenni, hogy frissítsem a tudást.

Nem akarok nagyon komoly egyetemre bekerülni, az se baj ha fizetős, és jó lenne, ha levelezőn lenne.

Szóval kifizetem 4 éven keresztül a 6-700ezres tandíjat, de mire számítsak?

Mennyire kemény egy ilyen szak? Mennyit kell magolni? Milyen szintű matekismeretekkel kell rendelkezzek?

Szeretném, ha lenne egy diplomám, valamilyen pénzügyi téren, mégha 7 8 évig is tartana elvégezni.

Köszönöm szépen a segítséget!

jan. 10. 22:44
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Na a tanulásfüggőség nagyon jó lenne ha rám ragadna hahaha. Inkább attól aggódok, hogy túl sok lesz... De köszi szépen. Amúgy miért lenne nehéz bekerülni? Ennyire telített szak meg ilyen magas pontszámok kellenek ide? Nem kell újraérettségiznem nem? Fizetős, levelező azért gondolom nem olyan egetrengetően durva pontszám szempontból
jan. 12. 14:57
 12/13 anonim válasza:
Előző voltam, azt írtam, hogy nem lehetetlen bekerülni, de azért nem is olyan egyszerű a ponthatárok miatt ami az érettségitől függ, plusz a nyelv vizsga ad még valamennyit. Neked kell utána járnod, hogy mennyi pontod van jelenleg és mennyi kell még és mit kell ahhoz teljesíteni, hogy meglegyen. Ismerőst is kérdezgess aki esetleg most érettségizik vagy ilyesmi. Sok meló lesz ebben és ezt fogadd el, készítsd fel magad, de úgyis apránként fogsz tanulni, nem egyből mindent fogsz megtanulni. Van olyan is, hogy valaki kettőből emeltezik + nyelv vizsga, hogy tuti meglegyen, ilyen is van és azt is meg lehet csinálni, csak ne arra gondolj, hogy mekkora feladat. Egy- másfél év kell ehhez szerintem, max 2, ha duplán emelteznél, de szerintem az is megéri, mindent megér az ember jövője szerintem.
jan. 12. 18:28
 13/13 A kérdező kommentje:
Tudom hogy ez hosszú meló lesz. Egyetértek. Angolból emelteztem, felsőfokúm is van. Matek közepem 1 pont híján ötös lett anno, annak ellenére, hogy 4 even keresztül úgy kellett átrugdosni kettessel. Azóta nagyjából annyi megy, hogy 2+2=5, szóval a béka feneke alól indulunk, de most megvannak a körülmények, amiből az egyik, hogy érdekel, a másik pedig, hogy akarom.
jan. 12. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!