Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Származik hátrányom abból ha...

Származik hátrányom abból ha jelentkezem egyetemre de nem biztos hogy tudok menni?

Figyelt kérdés

Nem tudom beadjam e most egyetemre a jelentkezést mivel kint dolgozom külföldön és váltok munkahelyet ami nem biztos hogy beválik/bírni fogom.

Ha nem adom be akkor egy évem kuka lesz, ha esetleg haza kell jönnöm nyáron, viszont nem tudom ha beadom és esetleg mégsem tudok menni szeptembertől a képzésre csak egy év után 2025 ben fixen abból adódik e hátrányom?

2023. dec. 26. 11:56
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Neked nem lesz hátrányod belőle, nyugodtan add be a jelentkezést.
2023. dec. 26. 12:07
 2/6 anonim ***** válasza:
25%
Nem akarlak megsérteni, de te csak egy név vagy. Már jövőre sem fogják tudni, hogy ki vagy.
2023. dec. 26. 12:25
 3/6 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom, mostanában hogy működik, de annak idején hasonló helyzetben beadtam egy kérvényt a BME-en, hogy felvétel esetén évhalasztást kérek, amit meg is kaptam.
2023. dec. 26. 12:30
 4/6 anonim ***** válasza:
84%
Semmilyen hátrányod nem lesz ebből. Max. nem iratkozol be, így tanulói jogviszonyod sem lesz. Jövőre ettől még ugyanúgy megpróbálhatod. Amit még megtehetsz, hogy ha most felvesznek, beiratkozol és azonnal passziváltatsz két félévet és jövőre kezded el.
2023. dec. 26. 12:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2023. dec. 26. 13:54
 6/6 anonim ***** válasza:
95%
Sajnos a #4 válaszoló által említett lehetőség, hogy valaki beiratkozik és rögtön két passzív félévvel kezd, nem minden egyetemen automatikusan adott lehetőség. Vannak egyetemek, ahol a tanulmányi- és vizsgaszabályzatban feketén-fehéren le van írva, hogy beiratkozás után normál passzív félévvel nem lehet indítani. Ezeken a helyeken a beiratkozás félévében legfeljebb csak rendkívüli passzív félévet lehet kérni, és ezt több helyen szinte kizárólag csak egészségügyi okból (súlyos betegség, szülés) adják meg, pecsétes és aláírt orvosi igazolás mellékelése esetén. Az, hogy külföldön dolgozik a beiratkozó, szinte biztos, hogy nem elegendő indok a rendkívüli passzív félévhez. A kérdezőt arra bíztatnám, hogy töltse le a megcélzott egyetem TVSz-ét és nézze meg a vonatkozó szabályokat, vagy talán még ennél is egyszerűbb, ha felhívja az egyetem tanulmányi osztályát, és két perc alatt felvilágosítják.
2023. dec. 26. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!