Ha elbukok egy tárgyat egyetemen, majd következő félévben találok egy hibát a javítókulcsban, akkor visszamenőleg el lehet valahogy fogadtatni a pontokat?
Volt egy tárgyam tavaly ahol pár múlott a vizsga, sajnos elég nehéz volt (a korábbiakhoz képest), én se igazán tudtam készülni rá eléggé.
Viszont ahogy most készülök megint a vizsgára, töltögetem ki a régebbi feladatokat, találtam egy feladatot ahol hibás a javítókulcs, egy eredmény fel van szorozva 10000-val benne, viszont csak a képlet meg az eredmény van leírva benne, szóval ez tavaly nem tűnt fel.
Átszámoltam többször, megnéztem a más feladatokat, régi házikat, sehol se jön ki ilyen nagysárgendű szám, meg van is a feladatban egy szám ami a x*10^-4 alakban van, ami esélyes hogy a tanárnak lemaradt, szóval 99,99%ban biztos vagyok hogy nem jól számolták.
Most tudom négyes-ötös szinten a tárgyat, szóval úgyse mennék könyörögni a kettesért, viszont kíváncsi lettem, ilyenkor lehet kérni hogy javítsák visszamenőleg a jegyet?
Én nem voltam soha ilyen helyzetben, de valószínűleg nem. Az egyetlen hasonló élményem az volt, amikor a tanár nem tudta helyesen használni a Neptunt, és a beírt elégtelent a Neptun felülírta "nem jelent meg"-re, én meg kaptam az üzit, hogy fizessek. Bementem a tanulmányi osztályra, és szerencsére be tudtam bizonyítani, hogy téves a NJM, ezért belenyúltak a már lezárt félévbe, és kijavították (ugyanabban a félévben későbbi dátummal volt sikeres vizsgám a tárgyból).
Vizsgajegyet nem hinném hogy javítanának, de egyébként is: ha ebben a félévben újra felvetted a tárgyat, a tavalyi jegyet úgyis felülírná az, amit ebben a vizsgaidőszakban szerzel, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!