Orvosi egyetem mellett szerintetek lenne lehetőségem dolgozni?
Sziasztok!
Még egyáltalán nem járok egyetemre, jövőre vagy az után mennék, vagyhát amikor felvesznek :D
egy év kihagyás alatt mindenképpen dolgoznék (amúgy ha valakinek van valami jó munkahely tippje ne tartsa magában :D)
Egyetem mellett mennyire lehetséges/éri meg dolgozni? és ha ilyen milyen helyeken, mennyit?
nem mondom hogy teljesen rá lennék szorulva anyagilag, valószínűleg otthon lakom majd meg minden, de azért jó lenne tudni a lehetőségeket, önállósodni ha tudok.
12-es vagyok
“le lehet hozni okosba is relatív tök kevés tanulással”
Hú basszus én akkor hülye vagyok vagy valamit nagyon elrontottam az első 3 évben…😂😂
Hatod éves vagyok (nem a SOTE-n).
Én is így érzem.🥺
Szintén végzős vidéki orvosin.
Nem igazán értem, hogy miért vágja rá 1-2 ember zsigerből, hogy lehetetlen dolgozni az orvosi mellett.
Én jelenleg orvostanhallgató vagyok, már rendelkezem egy doktorival és átlagosan heti 20 órát dolgozom a szakmámban, mellette jó eredményeim vannak. Egyet kell értsek a 13-mas válaszolóval, iszonyatosan túl van lihegve ez az “egész nap tanulni kell az orvosin” dolog. Okosan be kell osztani az időt, minden egyes nap belenézni a dolgokba, hatékonyan tanulni, de kizárt, hogy valaki február és június között napi 8-10 órát ennek szentel. Vizsgaidőszakban nem ritka a napi 12-14 óra tanulás, ezt aláírom.
Egyébként én azt vettem észre, hogy az emberek többsége nagyon nem tanul hatékonyan, meg kell találni minden tárgynál a módszertant, amivel el lehet sajátítani. Ülhetsz valami felett 12 órát, lehet, hogy valaki 5-6 alatt elsajátítja, mert jobb a módszertana és befogadóképessége.
Egy anatómiát és mikrobit pl teljesen máshogy kell tanulni.
Ha iszogatni, bulizni van ideje sokaknak akkor részmunkaidős, rugalmas beosztású állásban sem lehetetlen dolgozni heti 1-2 napot, de komoly, fix munkaidős állást én sem tudok elképzelni orvosi mellett.
Nem mondom, hogy egyszerű, de lehetetlennek nem hívnám. Javaslom, hogy csak akkor vágj bele, ha nagyon elszánt vagy az egyetem iránt mert nagyon könnyű elveszteni a kontrollt és átesni a munka oldalára, ami jelentősen megnöveli az esélyedet a bukásra/csúszásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!