Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ped. Asszisztens, állás?

Ped. Asszisztens, állás?

Figyelt kérdés

Első éves tanító szakos vagyok. Szeretnék elhelyezkedni ped. asszisztensként suliba. Szerintetek ha csak úgy fogom magam megkeresem a környékbeli igazgatókat hogy lenne e igény a munkámra az gáz?

Voltam hospitálni 1 iskolába, ott dolgozik a "baratnő-ismerős" ő mondta hogy jóba van az igazgatóval és jövőre felvene, de amikor voltam hospitálni megkèrdeztem tőle. Hát nekem egyáltalán nem úgy tűnt mint aki alkalmazni akár az iskola elvègezte előtt. Ezzel nincs is gond. De ha bemegyek a környékbeli suliba és elmondom mi a helyzet szerintetek az gáz?

2023. dec. 5. 08:32
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gáz. Nem mindenhol alkalmaznának az tény, de ahol hiány van ott örülni is fognak neked. Próbálkozz be minél több sulinál és 1-2 helyen biztos sikered lesz, próbálkozz kevésbé népszerű suliknál.
2023. dec. 5. 12:17
 2/2 anonim ***** válasza:
53%

Pedagógiai asszisztenset a Klikknek jóvá kell hagyni, és nem nagyon hagyják jóvá. Nekem a kisfiam mellé ki volt írva (adhd, autisztikus tünetekkel), Székesfehérváron minden iskolában körberöhögtek, dehogy kap ő asszisztenset maga mellé. Nagy iskolákban is általában egy darab van.

Persze nem biztos, hogy mindenhol ennyire tróger a Klikk, Móron pl. hallottam, hogy azért jobban megvalósulnak a fejlesztések.

De hogy mit is akartam ebből kihozni? Azt, hogy szerintem esélytelen. Eleve nem is ez a végzettséged, nem ennek tanulsz, de ezt képzik 60 órás tanfolyamokon is, elég sokan vannak munka nélkül, és nem tudnak elhelyezkedni. Szerintem annak sokkal nagyobb a realitása, hogy felvesznek tanítónak, megelőlegezve a diplomádat, mert tanítóból nagy hiány van, és azt legalább a Klikk is engedélyezi. A törvény szerint lehet diploma nélkül is tanítani, azt hiszem 2 évig, vagy még tovább is. Nálunk is volt olyan tanítónő, akinek még nem volt meg a diplomája.

2023. dec. 5. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!