Jogilag, illetve akármilyen módon mennyire kifogásolható ez?
Idézetek a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendeletből
"5. § (1) A nevelési-oktatási intézmény házirendjében kell szabályozni
a) a gyermek, tanuló távolmaradásának, mulasztásának, késésének igazolására vonatkozó előírásokat"
"51. §
(2) * Ha a gyermek az óvodai foglalkozásról, a tanuló a tanítási óráról és egyéb foglalkozásról, valamint a kollégiumi foglalkozásról távol marad, mulasztását igazolnia kell. A mulasztást igazoltnak kell tekinteni, ha
a) a gyermek, a tanuló – gyermek, kiskorú tanuló esetén a szülő írásbeli kérelmére – a házirendben meghatározottak szerint engedélyt kapott a távolmaradásra"
Ezek alapján nincs jogi szempontból kivetnivaló abban, hogy egy nagykorú diák nem igazolhatja saját távollétét.
Es arra tud valaki valaszolni, hogy ez hogyan lehet rendben?
Miert nem engem ertesit? Egy szelsoseges peldaval illetve, ha en a szuleimmel rosszban vagyok es kapnak ertesitest errol hogy van igazolatlanom, es engem a gondviselok nem tajekoztatnak, akkor az esetben mit lehetne tenni? Ha erettsegi kepzesre iratkozok be, atvitt ertelemben lehetnek tovabbra is a szuleim a gondviseloim, de mivel nagykoru vagyok en rendezek mindent. Akkor egy sima technikumi kepzes eseteben ha en betoltom a 18at miert nem igy van?
"Es arra tud valaki valaszolni, hogy ez hogyan lehet rendben?"
. Azért ez a jogszabály, mert ez a jogszabály.
"kapnak ertesitest errol hogy van igazolatlanom, es engem a gondviselok nem tajekoztatnak, akkor az esetben mit lehetne tenni?"
. Te most azt akarod mondani, hogy nem tudod, hiányoztál-e az iskolából, vagy hogy az igazolva van-e?
Illetve nem vagy beszélőviszonyban az osztályfőnököddel?
Nekem utóbbi a szélsőséges eset. Meg alapból ezeket a kérdéseket az osztályfőnöködnek tehetnéd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!