Ilyen számológépet lehet érettségin használni?
Grafikus számológép.
Iszonyat nagy segítség lenne, ha lehetne.
Meg másik, hogy hogyan ellenőrzik érettségikor? A tanár végigjár, hogy milyen a számológéped még az elején? Vagy ha nem megy végig az elején, hanem közben láttja meg akkor érvényteleníthetik az érettségimet vagy akkor már nem?
Köszönöm. Valaki tud küldeni egy linket a tényleges jogszabályról? Mert én nem igazán találom csak ilyet: [link]
"– képes-e a különböző matematikai segédeszközök (függvénytáblázat, zsebszámológép) célszerű alkalmazására; a mindenkori tárgyi feltételek függvényében, azokkal szinkronban a matematikai eszközökkel való problémamegoldásban a programozható számológép, a grafikus kalkulátor és a számítógép használata fokozatosan követelménnyé válhat."
Ne jogszabályt, hanem gerincet keress... Az érettségi nem arról szól, mit simliskedsz össze, hanem arról, mit tanultál meg.
Ne használd és kész... Ha meg 3,5 évig tettél magasról a tanulásra (matek), akkor meg vállal a tetteid következményét!
Am meg közismert: csak 1soros, nem programozható szgépet lehet használni. Mondjuk, ha megnézed az érettségi sorokat, talán még ott is szerepel...
Ha jó tanuló vagy, de stresszes, akkor ne a géped fejlesztésével, annak illegális mivoltával biztosítsd be magad, hanem sokkal inkább célszerű lenne a stresszkezeléseden dolgozni.
Hatékonyabb, és jövőbe mutatóbb megoldás lenne.... Ne feledd, lehet, most megúszod a matekot, de akkor majd ott lesz a következő megpróbáltatás, ahol szintén eljön ugyanez a döntési helyzet... És egyszer annyira közel fogsz járni a tűzhöz, hogy meg fogsz benne égni.
Amúgy - kérdéstől picit elrugaszkodva - most őszintén, szerintetek ezt ki fogja ellenőrizni?
Szerintem senki, valahogy nem tudnám elképzelni, hogy valaki egy kinyomtatott listával járna, hogy ezek a számológépek megengedettek/tiltottak, hirtelen végig nézné azt a rengeteg típust és "ahha úgy tudtam ezt nem használhatod!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!