Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi haszna van az iskoláknak?

Mi haszna van az iskoláknak?

Figyelt kérdés

Minden sz8rdarabát megtanitanak, de ami az eletben fontos vagy akarmi arrol alig alig esik szo..De ez van, sokaknak meg igyis a 8 altalanos jutott csak..

a mateknak és az iras-olvasasnak kb harmadik osztalyig van ertelme

2023. nov. 11. 08:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

"Az a haszna, hogy gondolkodni tudó, véleménnyel rendelkező felnőtt legyél, akit nem tudnak manipulálni, megtéveszteni."

Próbáltam végigolvasni a hozzászólásod, hátha ezt a mondatot csak iróniának szántad, de sajnos a kommented végére érve meggyőződtem róla, hogy ékes példája vagy te is annak, ahogy a rendszer oktatáspolitikája sikeres bólogató jancsit csinált belőled is. Az oktatás célja pont az, hogy egy meghunyászkodó, mindent eltűrő droiddá válj, aki nem kritizál, nem kérdőjelez meg senkit, csak teszi, amit a hatalom diktál. Az meg, hogy itt gyk-n a te kommented is 100% "hasznos", azt mutatja, hogy sikeres a rendszer, mert mások is bólogató droidokká váltak. Az oktatás célja itthon soha sem az volt, hogy gondolkodó embereket neveljen. Ha így volna, nem reformálnák meg többek közt a magyarérettségit sem annyiban, hogy jövőre már nem az érvelés és a szövegértés legyen a hangsúlyos, hanem az, hogy melyik író és költő melyik művét mikor írta, milyen színű ruha volt rajta aznap, és napra pontosan mi mikor történt vele. Szomorú, hogy manapság még vannak olyanok, akik tényleg azt gondolják, hogy itthon az oktatásnak kicsit is célja az, hogy gondolkozó, értelmes embereket neveljen.

Erre Azahriah nagyon jó példa. Kirúgták az iskolából annak idején. Mesélt is róla youtube videóban. Már akkor is látszott rajta, hogy oktatás nélkül is jóval értlemesebb a korosztályánál, aztán végül az eredmények igazolták is. Ennyit az oktatási rendszerről. Kiközösített a rendszer magából egy gondolkodó, rendszerkritikus diákot, aki mára megkerülhetetlen személy, és akarva akaratlanul tudsz róla, hogy ki ő. Persze ez szélsőséges példa, de tökéletesen reprezentálja mennyire vehető komolyan ez az egész oktatásnak csúfolt bohóckodás.

2023. nov. 11. 12:53
 12/19 anonim ***** válasza:
96%

8

Elegge ugy irtad, mintha egy tanar lennel aki igazolni probalja a targyat/targyait.

2023. nov. 11. 13:28
 13/19 anonim ***** válasza:
72%

#11 Ki beszélt konkrétan a magyar oktatás állapotáról és arról, hogy hogyan idézte ezt elő a magyar kormány? Szerintem senki. Egy iskolának pontosan az (lenne) a haszna, amit leírtam. :D Az egy dolog, hogy nincs aki tanítson, meg ha van is, akkor is egy hulladék a tananyag. Ettől függetlenül általában még mindig hozzájárul a gyerekek fejlődéséhez valamilyen formában az iskola.

Egyedül te vagy az, akinek az agyára ment a politika, mert próbálod belekeverni abba is, amibe nem kéne. Üldözési mániád van és rögtön megy a "fuj orbán" meg "fuj fidesz", pedig a franc sem szeretett volna erről beszélgetni, irreleváns a kérdés szempontjából. Aztán megy a lepontozgatós durcimurcizás, mert nem említettem meg, hogy amúgy mennyire gonosz ez az Orbán. Nem számít, hogy igazad van vagy sem, ha kéretlenül böfögöd ide a politikai nézeteidet. Mondom ezt úgy, hogy összességében egyetértek vele.

Gondolkodj el egy kicsit, hogy ki a droid, és ne legyél egy ilyen kellemetlen személy, akivel nem lehet beszélni, mert rögtön oda lyukad ki, hogy "fuj fidesz". Biztosan én vagyok a droid és mindenki más, aki hasznosnak tartotta a válaszomat (rajtad kívül mindenki), csak te nem vagy az. Menj a politika kategóriába, ott biztos értékeli valaki az ehhez hasonló írásaidat! :)

2023. nov. 11. 17:19
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

"Ki beszélt konkrétan a magyar oktatás állapotáról és arról, hogy hogyan idézte ezt elő a magyar kormány? Szerintem senki."

Mivel a kérdező magyar, a gyk is magyar, valszeg Magyarországon tanul ő is, ezért ne haragudj meg érte, hogy nem a finn oktatást kezdtem elemezni, hanem a magyart, mert vélhetően ennek kapcsán tette fel a kérdező is a kérdést az itt tapasztaltak alapján.

"Egy iskolának pontosan az (lenne) a haszna, amit leírtam"

Nagyon jól mondod, a zárójel felesleges is volt, mert anélkül totál igaz az állításod. A gond pont az, hogy a valóságban ez nem teljesül itthon, és ha nekem nem hiszed el, legalább olyan értelmiségieknek elhihetnéd, mint pl. Puzsér. Ő speciel volt is tanár, tehát nem csak kívülről okoskodik, hanem belülről tapasztalta az egészet.

"Ettől függetlenül általában még mindig hozzájárul a gyerekek fejlődéséhez valamilyen formában az iskola."

Valamilyen formában 😂 szóval igazából te magad sem tudod konkrétan megnevezni, hogy melyik tényezője járul hozzá, de nehogy feladd az érveid, határozottan azért tényként még ezt kijelented a végére.

"Egyedül te vagy az, akinek az agyára ment a politika, mert próbálod belekeverni abba is, amibe nem kéne."

Már ne haragudj, de nagyon tudatlan vagy. Ehhez nagyon is köze van a politikának, mert ezt kizárólag a politika formálja. Szerinted mégis mi határozza meg az oktatást, ha nem a politika? Ki szabja meg milyen tankönyvekből tanulj, hány tesi óra legyen egy héten, hogy épüljön fel a tanterv? Te próbálsz homokba dugott fejjel élni ezek szerint. Ez speciel pont az a terület, amiért igen is csak a kormány felelős, csak ő tudja alakítani, és amiért hibáztatható is. Itt nem arról van szó, mintha amiatt szidnám a kormányt, hogy jajj esik az eső, jaj nincs munkám mert lusta vagyok stb. Ha valahol releváns belekeverni a politikát, ez pont az a terület, mégha neked és a többi itteni hozzád hasonlónak nem tetszik.

"Biztosan én vagyok a droid és mindenki más, aki hasznosnak tartotta a válaszomat (rajtad kívül mindenki), csak te nem vagy az. "

Ez meg egy tipikus szánalmas érv, amikor valaki ezzel jön, hogy azért van igaza, mert sokan egyetértenek vele. Van az a mondás, hogy az igazságnak nem kell népszerűnek lennie, attól még igaz. Ezen az oldalon meg az értékelés sose azt jelentette, hogy kinek van igaza, vagy kinek a válasza hasznos. Nem egyszer volt már olyan, hogy egy kérdés alatt, amikor valami konkrétat kérdezett az illető, amire csak egyfajta jó válasz van, odajött sok válaszoló, kommentelt valami baromságot, aztán amikor valaki megírta a helyes válaazt arra a kérdésre 0% lett a válasza, csak mert a többi, aki azt hitte magáról, hogy neki van igaza, lepontozta. Ennyit erről. A kommented alapján meg te vagy inkább a kellemetlen személy mintsem én. Azt meg én döntöm el mit hova írok, nem te. A válaszom a kérdés szempontjából releván. Lehet lepontozni trollok.

2023. nov. 12. 08:16
 15/19 anonim ***** válasza:
72%

Vered még a nyálad vagy befejezted? Remélem nem gondolod, hogy 3 mondatodnál többet elolvastam, és szerintem mások sem kíváncsiak rád.

De már ennyiből is bőven látom, hogy Te beteg vagy, meg vagy keseredve és gyűlölöd a világot. Vitára képtelen vagy. De te nem is vitázni akarsz, csak önteni magadból a szart. Bárki bármit írhatna, megtalálnád a módját annak, hogy leírd a jól betanult szövegedet, mert téged csak ez érdekel. Sajnállak. Nem is erőltetem.

Az utolsó mondatod pedig mindennél jobban igazolja, hogy mennyire primitív vagy. Igen, mindenki troll, aki nem kíváncsi a fröcsögésedre és a rosszindulatúságodra. Keresed a konfliktust, provokálod az embereket, rontod a levegőt, próbálod előadni, hogy milyen okos vagy, aki pedig megmondja, hogy nem vagy az, az troll és hasonlók. :"D Szánalmas vagy. Tudod mire emlékeztetsz? A magyar kormányra, szerintem jól kijönnétek. :o

Mindenki hülye, csak te nem, tudjuk. Aki nem veled van, az ellened, tudjuk. Nyomd el magad, te álszent bohóc.

A fentebb leírtad végett az eddigi és a jövőbeli válaszaid is irrelevánsak.

2023. nov. 12. 09:40
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

"Vered még a nyálad vagy befejezted? Remélem nem gondolod, hogy 3 mondatodnál többet elolvastam, és szerintem mások sem kíváncsiak rád."

Tipikus személyeskedés. Mivel minden állításomat érvekkel támasztottam alá, amit nem tudsz te is hasonlóképp érvekkel alátámasztani, ilyenkor szokott jönni a tipikus egybites "el se olvasom mit írsz, mert nem érdekel" dacoskodó gyerekes hozzáállás. Azt meg nem te döntöd el továbbra sem, hogy ki szólhat hozzá a témához. Ugyanolyan jogom van nekem is elmondani a véleményem, mint neked. Ha tetszik, ha nem.

"De már ennyiből is bőven látom, hogy Te beteg vagy, meg vagy keseredve és gyűlölöd a világot. Vitára képtelen vagy."

Ahhoz képest egyedül te vagy arrogáns már a második hozzászólásodban is, és itt követelőzöl, hogy húzzak el a kérdés alól. Én vagyok szerinted vitára képtelen, amikor minden állításomra hoztam egy érvet, ellenben te eleve azzal kezded a választ, hogy el sem olvasod mert senki nem kíváncsi a válaszomra. Ez aztán vitakultúra, 😂 és még én vagyok megkeseredett, meg beteg, amikor még mindig totál értlemes hangnemet ütök meg veled szemben. Ha ezt a kommentet egy érvtechnikai elemzésnek vetjük alá, már az első bekezdésed hemzseg az érvelés alapvető hibáitól. Biztos az én válaszaim se tökéletesek, de azért mégis igyekeztem példákat hozni az állításaimra.

"Az utolsó mondatod pedig mindennél jobban igazolja, hogy mennyire primitív vagy. "

De hát az előbb még arról volt szó, hogy el sem olvastál 3 mondatnál többet. Akkor ezek szerint mégis a végére értél? Vagy ez a mondat volt az egyik a háromból? 🤡

"Nyomd el magad, te álszent bohóc."

És ezek után én vagyok beteg? 🤣 Anonim fórumon ennyire kikel valaki magából, csak mert nem értenek vele egyet. Miért idegeskedsz ennyit? Indulatkezeléai problémáid vannak?

"A fentebb leírtad végett az eddigi és a jövőbeli válaszaid is irrelevánsak."

Értettem főnök 😂

2023. nov. 12. 11:57
 17/19 anonim ***** válasza:
34%

"blablabla"

Egy igazi, érett gondolkodású, vitaképes személy válaszát olvashattuk. Ennél relevánsabban, és zseniálisabban megfogalmazott érvelésre ritkán van példa.

2023. nov. 12. 12:14
 18/19 anonim válasza:
72%

Teljesen jó válaszok érkeztek, amíg nem érkezett meg a 0%-os, aki egyértelműen csak provokálni, hergelni és kötekedni jött ide. Pont most törölték egy provokatív válaszát.

Aki szerint nincs értelme az iskolának:

Szerinted ha nem járnának iskolába a gyerekek, hol tanulnának meg olvasni? Megtanítod őket te? Mindet? Megtanítod őket fogalmazni? Levelet írni? Megtanítod őket számolni? Átlagot számítani? Kerületet, területet, felszínt, térfogatot számolni? Százalékot, kamatos kamatot számolni? Arra, hogy miért kell félni az atombombától? Vagy hogy miért háborúznak az emberek? Mit ünneplünk egyáltalán március 15-én? Vagy október 23-án? Hogyan fejlődnek? Hogyan születik a baba? Mi a vérnyomás, mi a pulzus? Melyik kontinensen élünk? Mások hol élnek? Miért ott élnek? Miért ott éltek, de már nem? Miért nem élnek már? Mi miért itt élünk most? Miért történt Trianon és mik voltak a következményei? Miért "kell utálni" a románokat? Miért szívták meg ennyire a magyarok? Milyen éghajlat van itt? Változik ez? Miért? Miért jó a napelem, miért nem jó a műanyag?

Csak hogy néhány fontos kérdést feltegyek, amit alaposan meg kéne válaszolnod, ha nem lennének iskolák. És ez csak a feladatod egyik része.

Elviszed a gyerekeket kirándulni? Megszervezed a kirándulást és felelősséget vállalsz minden gyerekért? Megszervezed úgy, hogy hasznos és élvezetes legyen számukra? Elősegíted a fejlődésüket szociális téren is? Segítesz, ha valaki elakad valamiben, akkor is, ha nem meri kérni? Szervezel további programokat, amik összekovácsolják a közösséget? Elősegíted, hogy a gyerekek csapatban is megtanuljanak dolgozni? Merjenek megszólalni, ne szégyelljenek szerepelni? Legyen önbizalmuk, fogadják el magukat? És másokat? Tudjanak felelősséget vállalni, fokozatosan egyre többet? Tanulják meg, hogy következményei vannak a döntéseknek?

Fidesz ide vagy oda, ezeknek a nagy része még egy gyengébb iskolában is megtörténik. Ha pedig valaki jó suliba jár, rengeteget tanulhat, ami még csak nem is a tananyag része. Tanulhat az életről és sokkal értékesebb ember lehet. Nekem ilyen tanáraim voltak (és rengeteg ilyen tanár van MOST, 2023-ban is), akiktől a tananyagon kívül is rengeteget tanultam.

2023. nov. 12. 16:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Közműveltségre azért van szükség, hogy ne szakbarbárokat képezzünk, akiknek nagyon nehéz szakmát váltania. Az még bevállalható lenne, ha el kell végezni egy másik középiskolát. De hogy 8 évet járjon azért, hogy utána még tanuljon 5-6 évet, hogy a kezében legyen a diploma? Ez már felejtős.
2023. nov. 12. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!