Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Státusztörvény, most akkor...

Státusztörvény, most akkor hogy is van a tanárok áthelyezése?

Figyelt kérdés
Bárkit bármikor elhelyezhetnek bárhová? Tudom, 3 órát nem haladhatja meg az út, bár az nem tiszta nekem, hogy csak oda vagy vissza is. Ha költözni is kell, akkor ki fizeti az ott lakást? És mi van akkor, ha az adott tanárnak ovis gyerekei vannak, akkor is legyenek szívesek a gyerekek nélkülözni anyut heti ötször? Mert városon belül még megoldható de 6 órát egy nap senki nem utazna...
2023. nov. 8. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Ennek a törvénynek pont az a lényege, hogy bizonytalanságban, félelemben tartsák a tanárokat. Megalázó feltételeket támasztanak remélve, hogy "megtörnek". A Fidesz egyetlen eszköze a megtörés. Csak nem látnak az orruknál tovább, ha "megtört" tanárokkal akarják működtetni az oktatást. Mert persze ez azonnal nem lesz látványos, de pár éven belül tragikus következménye lesz a tanárhiánynak. Sok bölcs államférfi belátta már, hogy amit egy ország megtakarít az oktatáson, azt a börtönökre kell majd költenie.
2023. nov. 8. 16:08
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Én meg nem hallottam olyan tanártól akit tankerületi utasításra a státusztörvényben leírt módon áthelyeztek volna. Természetesen lehet hogy én vagyok a tudatlan.
2023. nov. 8. 16:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A státusztörvény nyilvános, el lehet olvasni, és nem kell valótlanságokat állítani.

file:///C:/Users/Lenovo-t450/Downloads/MK_23_100-1.pdf

Azonos tankerületben át lehet rendelni, ha az út oda-vissza nem több, mint 3 óra.

69. paragrafus.

Ha 18 éven aluli gyereket egyedül nevel, nem rendelhető ki, illetve ha nem egyedül neveli a gyermeket, akkor a 4. osztályának végéig nem rendelhető ki.

Egyébként úgy elképzelem, hogy szólnak egy matektanárnak, akinek eleve 36 órája van, hogy el kéne menni innen 120 km-re még 30 óra matekot tartani. Holnaptól nem jön be. Mit tud vele csinálni? Meg sem fogják próbálni.

Saját településen belül meg eddig is csinálták, max. nem volt benne a törvényben.

2023. nov. 8. 23:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért így jelenik meg a link, most nézem, ezt nem fogjátok tudni megnyitni. Szóval Magyar Közlöny, 100. szám 2023. évi LII törvény.
2023. nov. 8. 23:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Én meg nem hallottam olyan tanártól akit tankerületi utasításra a státusztörvényben leírt módon áthelyeztek volna. Természetesen lehet hogy én vagyok a tudatlan."

Én sem, de az utánpótlás hiánya miatt pár éven belül tömeges áttanításokra lehet szükség.

2023. nov. 20. 14:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Én sem, de az utánpótlás hiánya miatt pár éven belül tömeges áttanításokra lehet szükség."

De ezt így nem fogják tudni megoldani. Ha elkezdi átvezényelni a matektanárokat egyik településről a másikra, fel fognak mondani, és még ennyi tanár sem marad.

2023. nov. 20. 15:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok a helyzettel, lehetőségekkel.

Párom tanár, azért nem mondott fel most, mert az osztályát ki akarja vezetni, most hetedikesek.

Nem vagyok benne biztDupla fizetésért sem

2023. nov. 20. 17:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Tökömbe.

Nem vagyok benne biztos, hogy az után is tovább maradna a pályán, még ha dupla fizetést adnának sem.

2023. nov. 20. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!