Bursa ösztöndíjnál mennyi lehet az 1 főre jutó nettó jövedelem, amikor még kaphat a pályázó pénz?
Édesanyámmal és testvéremmel lakok.
Anyu rokkant nyugdíjas, beteg.
Testvérem takarító munkakörben dolgozik.
Én kapok egy kis ösztöndíjat.
96.000 Ft az 1 főre jutó nettó jövedelem. Szerintem nagyon kevés. Szerintetek is simán beadhatom a bursa pályázatra a jelentkezésem? (csak kíváncsi vagyok mások milyen összegekkel adják be ezt)
Nem sajnálkozás képen, de nehezen hiszem, hogy valakinek ennél kevesebb.
Nem sok az az 5ezer Ft amit adnak, de úgy vagyok vele, hogy a semminél több és minden lehetőséget meg kell fogni, ha van.
Kérdező, add be, az semmibe nem kerül. Eleve attól is függ, hogy a környéketeken kik adják be a pályázatot, mert lehet x településen 120-ra is megadják.
5-ös válasza nagyon furcsa, én évek óta megpályázom mindig 5.000 forintban állapítják meg (egy helyen írja is a pályázat, hogy ez a max), ami azt jelenti, hogy az önki és az egyetem külön-külön ad 5-5.000 forintot, az az egy pályázattal összesen 100.000 forintot kapok részletekben. Ugyanígy vannak az ismerőseim is (különböző, eltérő anyagi helyzetű települések).
Én sem értem az 5-ös miről ír, mert én is mindig, mindenkitől 5.000 Ft-ról hallok.
"Utolsó frissítés: 2023.10.03."
Úgyhogy szerintem egy telefont vagy e-mailt megérhet rákérdezni, hogy kiderüljön, nem te tudsz-e valamit rosszul...
Nem 1 emberrel beszéltem
Mindneki 5 ezer Ft-ot kapott.
Úgyis annyit küldenek amennyit küldenek ha küldenek...
"Nem 1 emberrel beszéltem"
Illetékesekkel? Nem. Felőlem... Több marad másoknak.
"Nem én írtam, csak beidéztem Józsefváros Önkormányzatának a honlapjáról."
- lehet ez az oka, bár tökre nem értek hozzá.
Nem a fővárosban élek, de simán el tudom képzelni, hogy valamiért ott más a támogatási keret, mint ami a vidéki települések kapnak. Mindenesetre az én településem önkormányzata semmi ilyesmit nem ír, maximum a pályázati felhívásból tudok tájékozódni, ami:
A Pályázatkezelő ellenőrzését követően a végleges támogatási listákon a Pályázatkezelő elvégzi az
intézményi ösztöndíjrészek generálását. Az intézményi ösztöndíjrész egyhavi összege megegyezik a
települési és (amennyiben van) a megyei ösztöndíjrész egyhavi összegével, de legfeljebb 5000 Ft. (Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és
Együttműködési Rendszer, Felhasználói kézikönyv Pályázók részére) - mondjuk ez sem ír arról, hogy más lenne az összeg egy fővárosi kerületben.
"Több marad másoknak" - hát nem, a fennmaradó pénzt nem osztják szét a pályázók között :D
"a fennmaradó pénzt nem osztják szét a pályázók között"
De valahol valakik valamikor csak felhasználják majd.
Igen, illetékessel.
Ha ennyi akkor ennyi. Úgyis annyit fognak adni amennyit lehet, hiába járok a nyakára.
Mindenki 5ezer Ft-ot kapott, akkor mit reklamáljak? Nekem sem lesz több.
"de legfeljebb 5000 Ft" így van, ezt találtam én is de a 17-es nem igazán szeretné érteni :)
És valóban nem osztják szét. A suliban közölték, hogy a szoc. ösztöndíjat elrontották, több pénzt tartottak meg mint amit kellett volna, majd hozzátették, hogy jó akkor majd lesznek programok. Senkit nem érdekelnek a hülye programok. A pénz érdekelt volna, de ők szépen eltették, ahelyett hogy kiosztották volna a rászorulóknak....
Persze, fel.
Úgy mint nálunk. Gagyi programokra. Amit mindenki lesz@r. Ahelyett, hogy megkaptuk volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!