Jaschik vagy Zichy?
Figyelt kérdés
Melyik számít jobb iskolának? A Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum (Budapest, IX. ker.) vagy a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium (Kaposvár)?2023. okt. 16. 12:22
1/2 anonim válasza:
Kaposvárról sajnos nem tudok, de a Jaschik nem tartozik a legjobb művészeti sulik közé budapesten, és az odajáró gyerekek sem valami szimpatikusak számomra, Budapesten belül a Kisképző a legelismertebb szerintem, ugyan nagyon nehéz bekerülni, de a Jelkyben sokkal jobb a hangulat és szerintem magasabb szinten van mint a Jaschik.
2/2 anonim válasza:
Én egy évet jártam Jaschikba( sajnos utána munkát kellett vállalnom, ezért végül estin érettségiztem ) , én szerettem, szívesen végig jártam volna ott a 4 évet. Nem erős iskola, de ha magadtól is tudsz tanulni, akkor innen is nyugodtan lehet egyetemre menni, mint bármelyik suliból ( nekem estiről is sikerült ). A közösség vegyes, osztálytól is függ. Sok a depresszív, animefan művészlélek különc ( én is olyasmi voltam annó :'D ), a piszkálódás nem jellemző, mivel mindenki furi valamilyen szinten. A történelmet tanító nő korrekt volt, szigorú, de igazságos. Ha az osztály nem akart felelni, akkor óra elején felálltunk és elénekeltük a Ha én rózsa volnék...-ot, ezt azt hiszem havi egyszer lehetett így passzolni. Sárközy tanár úr a festős szakon hatalmas arc, mikor én jártam oda, lehetett zenét hallgatni gyakorlati óra közben, enni is ehettél, úgy jöttél mentél, ahogy akartál, ha közben elvégezted a kiadott feladatot. Még egy saját Sanyi nevű macskája is volt a sulinak, akit mi etettünk... én 2017-ben jártam oda, azóta nem tudom, mi lehet más. Sokan szidják, hogy gyenge, nem költenek az épületre és az ügyintézés tud nehézkes lenni - nem tagadom, tény ez is, de szerintem ezek majdnem minden magyar középsuliban megvannak. Ha művészeti ambicióid vannak, és nem akarsz olyan erős gimibe menni, mint a Kisképző, akkor én tudom ajánlani. Belefektetett munkával ugyanazt eléred ott, mint máshol. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!