Most fogok jelentkezni Turizmus-menedzsment MA-ra keresztféléves jelentkezésen. Melyik egyetemet érdemes választani?
Sajnos a BGE nem indítja most ezt a szakot. Az egyetemek amelyek meghírdették a METU, MATE és a Kodolányi. Milyen sorrendet érdemes megjelölni?
Milyen tapasztalataitok vannak ezekről az egyetemekről? Oktatók, tantárgyak, vizsgák?
Levelezőn tervezem elvégezni.
Akik szerint nem érdemes elvégezni, kérem ne írjanak, mivel nekem a munkámból adodóan muszáj.
#8: Én nem ismerem az illető tanárt és nem jártam a BGE-re; több más egyetemre viszont igen, s oktatóként is megfordultam néhány hazai egyetemen. Mindezek alapján tapasztalataim szerint a kegyetlen magyar valóság az, hogy valószínűleg nincs olyan hazai egyetem, ahol egyáltalán nem volnának tartósan foglalkoztatva csapnivaló tanárok is. Azt tartják meg ugyanis a hazai felsőoktatási intézményekben tartósan oktatónak, aki csöndesen belesimul az átlagba, nem zavar sok vizet, mindenre rábólint, nem kritizál semmit és senkit, nem kezdeményez reformokat, és a kutatási-publikációs teljesítménye se nem túl rossz, se nem túl jó, így nem veszélyezteti a felettesei pozícióját. Ha mindezeknek a kritériumoknak megfelel az illető, nyugdíjig maradhat oktató az adott egyetemen, függetlenül attól, hogy milyen minőségű órákat tart, a hallgatókat hogy kezeli, és a számonkérése mennyire korrekt. Ha viszont valaki valamilyen módon kilóg a sorból, túl sok vizet zavar, attól pár éven belül megszabadulnak, még akkor is, ha a hallgatók maximálisan elégedettek vele. Méghozzá úgy, hogy indoklás nélkül nem hosszabbítják meg a lejáró munkaszerződését. (Az efféle munkaügyi döntéseket a szenátus hozza meg, de ott minden ilyen döntés előre le van zsírozva: a szavazások formálisak.) Szomorú, de így működik a magyar felsőoktatás.
Úgyhogy ha valaki olyan egyetemet keres, ahol egyáltalán nincsenek rosszul tanító, vagy a hallgatókkal méltánytalanul viselkedő oktatók, az valószínűleg fölöslegesen vesztegeti az idejét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!