SZTE, vagy ELTE Fizika szak?
Van aki meg sok helyre járt, mire el tudott végezni valamit :)
Azért jelenleg még az ELTE az ami az első helyen áll.
Neves előadók, nívós kurzusok, számtalan kutatótanár stb…
Igaz ez másutt is megvan, de az ELTE estében ez a szám azért elég kiemelkedő.
Erős fizikus és matematikus képzés, sok előadó tart külön kurzosokat pl. a Microsofttól stb...
Persze nyilván nem tökéletes, de összességében nézve azért elég jó és neves intézmény, talán nem véletlenül.
Na akkor én majd megválaszolom magamnak a tutit
Az szte nagyon családias, kevesen vagytok a szakon (kb 10-en, de van hogy sokkal kevesebben), a tanárokkal közvetlen kapcsolatotok van. Ha ide jelentkezel, nagyon élvezni fogod az itt töltött időt, mert a szak gyakorlatilag egy nagy baráti kör, tanárokkal, szaktársakkal egybevéve. A tanárok nagyon lelkiismeretesek és kedvesek, van hogy az egész óra anyagát mégegyszer elmondják neked ha nem értettél valamit. Szeged meg eleve nem egy rossz város.
Hátrány hogy nincs sok lehetőség az szte-ről hová menni, az szte saját intézményeibe, tanszékeire tudsz menni dolgozni, tanítani, vagy nagyon max az eltére ha msc-zel, de külföldre innen semmiképpen, csak ha egy nagyon nagy zseni vagy.
Az eltén meg pont az ellentettje, vagytok kb 50-en, a tanárok egy neptun kódként gondolnak rád, ebből kifolyólag nincs személyes kapcsolatod az előadókkal, nehéz, szopatós, gyorsan elveszel az elejétől fogva, és segítség szempontjából csak magadra számíthatsz, és a barátaidra. Viszont ha végignyomod a három (vagy több) évet az elte fizikán, akkor garantáltan megtérül a sok szívás, mert rengeteg kutatási téma közül választhatsz, és ezzel együtt
egyenes, zökkenőmentes úton mehetsz ki külföldre akár msc-zni, akár doktori iskolába, vagy dolgozni ezután. Ha mégse szeretnél tovább menni, garantált hogy az ott szerzett diplomáddal el tudsz helyezkedni akárhol.
Tömören összefoglalva az elte, és szte fizika szak egymás ellentettjei.
Vagy hát nekem ezt sikerült összeraknom annak a 10-20 embernek az elmondása alapján akiket megkérdeztem erről élőben.
Ugye te soha nem jàrtàl az ELTE-re?
Jómagam sohasem tapasztaltam azt a negatív légkört amiket te itt összebeszélsz.
Majd a végét lezàrod egy gyàva kommentel, hogy ugyan már, nehogy megkritizàljanak.
Veled tényleg valami gàz van 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!