Szerinted milyen következménye lenne a szegregált oktatásnak?
Az utóbbi héten 2 olyan cikk is nagy médiavisszhangot kapott, ahol egy érdi, illetve valamilyen borsodi iskolában elvileg romák bántalmazták az osztálytársukat.
A hozzászólások között sok olyan választ olvastam, ahol a szegregált oktatást erőltették.
Szerintem lehet, hogy így kevesebb lenne az iskolán belüli bántalmazás valamennyivel, de társadalmi szinten olyan széthúzás lenne, hogy annak a hatása beárnyékolná a szegregált oktatással járó előnyöket.
Szerintetek?
Volt anno egy település, ahol működött szegregált suli. Vidéken.
Erre egy budapesti libsi csaj beperelte őket, így meg kellett szüntetni.
Pedig még a helyi cigók is tüntettek érte, mert jobb volt az ő kölkeiknek is, mert az ottani, többnyire roma tanárok tudtak fegyelmezni.
Az 1-essel értek egyet.
Nekem gimi alatt volt egy roma osztálytársam, aki nagyon rendes volt, neki volt az évfolyamban a legjobb átlaga, versenyeket nyert, stb. Na, ha ő abba a gimibe megy tovább ahova a többi roma (nálunk ez így automatán megoszlott, hogy a gyengébb gimibe ők jelentkeztek inkább), akkor valószínűleg nem vitte volna semmire.
És akik gimiben verekedtek, cseszegettek többieket egyeltalán nem romák voltak, úgyhogy én nem látom értelmét ez alapján
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!