Nem tudom mitévő legyek!? Ez lehet életem legfontosabb döntése!
Szerintem nem lenne gond az a 2 hónap német nyelvtanulás. Én egy erősnek mondott gimibe járok, és németet tanulok 2. nyelvként. Szerintem nem tanultunk annyit az első pár hétben, hogy azt ne lehetne könnyen bepótolni. Ha angolt tanultál már, az után nem nehéz, mert eléggé hasonlítanak.
Ha el akarsz menni ebből a suliból, akkor mindenképpen minél hamarabb kéne, mert annál nagyobb lesz a különbség, most még szerintem nem lehet vészes. Viszont azért nem érdemes átmenni, hogy elmondhasd, hogy gimnáziumba jársz.
Gondold végig, mik az előnyei annak, ha átmész: mit hallottál arról a suliról, jó-e a színvonala, stréberek járnak oda, jó fej a társaság, hülyék a tanárok. Aztán gondold végig a mostani suli előnyeit, majd a hátrányokat. Ne felejtsd el azt sem, hogy mik a jövőbeni terveid. Ugyanis ha biztosan tudod, hogy szakmát szeretnél tanulni, akkor felesleges a gimnázium. Viszont ha mindenképp egyetemre mennél, akkor meg épp az lehet a jobb. (Ezzel nem azt mondom, hogy szakközépből nem lehet gimibe menni, ill. gimnázium után nem lehet szakmát tanulni!)
Dönteni helyetted nem tudunk, te tudod, mennyire bírod a tanulást, mert ha pl. nagyobbrészt könnyen megy, a mostani sulidban keveset tanulsz, unatkozol órákon érdemes lenne meggondolni. Meg persze a társaság is nagyon-nagyon fontos.
Szóval tanácsot mást nem tudok adni sajnos, de sok sikert kívánok neked, akárhogy is döntesz! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!