Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 12.-es vagyok és idén döntötte...

12.-es vagyok és idén döntöttem el, hogy fogorvos akarok lenni. Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés
Sajnos eddig nagyob bizonytalan voltam, nem tudtam, mi akarok lenni. Csak idén érett be a fejem lágya. Viszont sajnos faktra nem jártam (biosz, kémia, fizika) úgyhogy egyedül kell felkészülnöm. Van még esélyem?

2023. szept. 27. 22:36
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Van, persze, ha komolyan veszed. Sok idő van még tavaszig. Hajrá!
2023. szept. 27. 22:45
 2/4 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem egy év alatt nagyon nehéz behozni a 0-ról. Nyilván mellette még a többi tárgyat is tanulnod kell

Ugyhogy szerintem készülj rá hogy nem jutsz be elsőre

2023. szept. 27. 22:48
 3/4 anonim ***** válasza:
12%

Én is hasonló szituációban vagyok csak én ÁOK-val.

Én a helyedben most csak a középszintű érettségikre készülnék, egyedül a nulláról felkészülni májusig 2 tantárgyból is emelten szinte lehetetlen. Ezek után elmennék dolgozni, és minél hamarabb elkezdeném a felkészülést az emeltekre (igazából most is tanulgathatsz a szabadidődben, de szerintem többre mész ha erősebb érettségi átlagra hajtasz).

Amit idén még tudsz csinálni, hogy kinézed a számodra szimpatikus egyetemeket, hogy mire adnak plusz pontokat (nyelvvizsga, munkatapasztalat, táborok) és azokat elkezdeném gyűjtögetni

Ha van még kérdésed vagy valami nem egyértelmű akkor kérdezz nyugodtan

2023. szept. 27. 22:56
 4/4 anonim ***** válasza:
35%

Amit az előző írt az is lehetséges, de én lehet elengedném az összes tárgyat, csak a 3-as legyen meg legalább, vagy valamiből a kettes, mindegy. De akkor a két emeltre úgy bele kell húzni, hogy az aztán tényleg megüsse a ponthatárt. Persze ez neccesebb.

A legtöbben amúgy is később kerülnek be orvosikra. Van aki 22 évesen kezdi el és ezzel semmi gond nincs. A gap year meg kb. a legtöbbünknél jellemző volt. Legalább idő közben tudsz dolgozni vagy pihenni, készülgetni.

És sok esélyed van!!! Rengeteg. Nem 100%, hogy idén meglesz, ez csak tőled és a szorgalmadtól függ, de úgy nagyon nagy rá az esély.

Sokat kell gyakorolni az előző évek érettségijeit, tervet csinálni, ha nem értesz pl. kémiából/fizikából valamit akkor érdemes egy magán tanárt kikérdezni.A biosz teljesen hozható. Én egyedül készültem fel rá, mert szerencsére az nem volt olyan komplex, mint a kémia.

Én is kihagytam egy évet és kerültem be ÁOK-ra.

2023. szept. 27. 23:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!