12.-es vagyok és idén döntöttem el, hogy fogorvos akarok lenni. Mi ilyenkor a teendő?
Szerintem egy év alatt nagyon nehéz behozni a 0-ról. Nyilván mellette még a többi tárgyat is tanulnod kell
Ugyhogy szerintem készülj rá hogy nem jutsz be elsőre
Én is hasonló szituációban vagyok csak én ÁOK-val.
Én a helyedben most csak a középszintű érettségikre készülnék, egyedül a nulláról felkészülni májusig 2 tantárgyból is emelten szinte lehetetlen. Ezek után elmennék dolgozni, és minél hamarabb elkezdeném a felkészülést az emeltekre (igazából most is tanulgathatsz a szabadidődben, de szerintem többre mész ha erősebb érettségi átlagra hajtasz).
Amit idén még tudsz csinálni, hogy kinézed a számodra szimpatikus egyetemeket, hogy mire adnak plusz pontokat (nyelvvizsga, munkatapasztalat, táborok) és azokat elkezdeném gyűjtögetni
Ha van még kérdésed vagy valami nem egyértelmű akkor kérdezz nyugodtan
Amit az előző írt az is lehetséges, de én lehet elengedném az összes tárgyat, csak a 3-as legyen meg legalább, vagy valamiből a kettes, mindegy. De akkor a két emeltre úgy bele kell húzni, hogy az aztán tényleg megüsse a ponthatárt. Persze ez neccesebb.
A legtöbben amúgy is később kerülnek be orvosikra. Van aki 22 évesen kezdi el és ezzel semmi gond nincs. A gap year meg kb. a legtöbbünknél jellemző volt. Legalább idő közben tudsz dolgozni vagy pihenni, készülgetni.
És sok esélyed van!!! Rengeteg. Nem 100%, hogy idén meglesz, ez csak tőled és a szorgalmadtól függ, de úgy nagyon nagy rá az esély.
Sokat kell gyakorolni az előző évek érettségijeit, tervet csinálni, ha nem értesz pl. kémiából/fizikából valamit akkor érdemes egy magán tanárt kikérdezni.A biosz teljesen hozható. Én egyedül készültem fel rá, mert szerencsére az nem volt olyan komplex, mint a kémia.
Én is kihagytam egy évet és kerültem be ÁOK-ra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!