Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha 5 félévet beleöltem az...

Ha 5 félévet beleöltem az egyetembe, de úgy alakul hogy nem végzem el és otthagyom, azonnal ki kell fizessem a féléveket?

Figyelt kérdés

Az elte bölcsészetkarán jártam 1 félévet a szlavisztika szakon, de otthagytam és átjelentkeztem a távkeletes szakra, ahol megbuktam az alapvizsgán és már sok év csúszásban vagyok, az összes motivációm elhagyott és már nem is élvezem... Tudom katasztrofális az egész, el is vagyok keseredve. És tisztában vagyok vele, hogy ezek eleve "büfé" szakok és semmit nem érnek, most kérlek ne ezt írjátok válaszban...

Azt terveztem, hogy elvégzek valami szakmát, de az megint rengeteg pénz, és még ha a féléveket is ki kell fizessem akkor megszakadok. A féléveim államilag támogatottak voltak, hogy működik akkor a kifizetés, ha abbahagynám? Hallottam már olyat is, hogy majd csak akkor kell fizessem, ha elkezdtem dolgozni rendesen, de már belezavarodtam a sokféle infóba.

Nagyon köszönöm, ha valaki felvilágosít!

2023. szept. 16. 20:02
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Nem vagy rosszabb helyzetben, mint én voltam, aki még le is doktoráltam büfészakból…

… úgyhogy csináld azt, amit én. Iratkozz be egy gazdasági alapszakra és kezdj új életet. Lehet turizmus gazdálkodás is, de jobb egy marketing vagy pénzügy. Hagyd magad mögött a sikertelen éveket, és nyiss új lapot jövőre.

2023. szept. 16. 20:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy az is elég, ha ledolgozod itthon a féléveket, de mi van a tanulmányi szerződésedben?! Nézd meg!

Első körben és az adott egyetemen a TO-t kérdezném meg erről, hogy pontosan mire számíthatsz, ha otthagyod!

A szakmatanulás szerintem jó ötlet, milyen szakmán gondolkodol? :)

2023. szept. 16. 20:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell visszafizetni, csak le kell dolgozni. Ami azt jelenti, hogy ameddig jártál egyetemre, addig nem mehetsz ki külföldre dolgozni. Elvileg.

Viszont a 12 félév állami támogatásba beleszámít, szóval ha másik szakot kezdesz, annyival kevesebb jár.

Amúgy tényleg nem akarok kötözködni, de mi movitált, amikor elkezdted? Ezzel egyáltalán milyen munkát lehetne kapni?

2023. szept. 16. 21:31
 4/4 A kérdező kommentje:

Tolmács vagy fordító szerettem volna lenni, illetve valami nemzetközis állás is jól hangzott. A Samsunghoz nagyon sok embert keresnek a szakomról például a nyelvtudás miatt. Amikor elkezdtem az motivált, hogy szerettem a nyelvet és mindenképpen ki akartam utazni.

Igen, mint jobban utána is néztem, csak ledolgoznom kell az időt. Viszont a szüleim nem engedik, hogy otthagyjam az egyetemet, mert szerintük diploma nélkül ma már nem lehet megélni. De egyre és egyre csak romlik a mentális egészségem is, nem bírom ezt sokáig. Most passzív félévesként itthon vagyok és állást keresek, és valóban sehonnan nem hívnak vissza. Úgy tűnik így is kevés vagyok...

2023. okt. 15. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!